Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012 21:28

Αντίθεση και αγανάκτηση για τα σχέδια δημιουργίας μαρίνας στον προλιμένα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
Έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί, χαρακτήρισαν οι δεκάδες κάτοικοι της Παραλίας που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στον προλιμένα, τα σχέδια τσιμεντοποίησης της αμμουδιάς με σκοπό τη δημιουργία και νέας μαρίνας, η οποία προφανώς θα είναι και ιδιωτική όπως η πρώτη.

Οι κάτοικοι συγκέντρωσαν υπογραφές κατά της καταστροφής της αμμουδιάς και συγκρότησαν επιτροπή, που θα ζητήσει συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα.
Εκ μέρους των κατοίκων μίλησε, μεταξύ άλλων, η Σοφία Σταματοπούλου, η οποία ζήτησε διαφάνεια και συγκεκριμένα τόνισε ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που αφορούν την ποιότητα της ζωής τους και τη λειτουργία της πόλης.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θόδωρος Μπρεδήμας, ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Μιχαλόπουλος, ο επικεφαλής του «Δικτύου» Σταμάτης Μπεχράκης και ο σύμβουλος Σπύρος Μωρακέας, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας.
Στο κείμενο που υπέγραψε ο κόσμος σημειώνονται τα εξής: «Έχουμε πληροφορηθεί μέσω του Τύπου ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας σε συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ετοιμάζονται για μεγάλες παρεμβάσεις στην Παραλία της Καλαμάτας και συγκεκριμένα από το Πανελλήνιο μέχρι τον ανατολικό προλιμένα (εστιατόριο Κοιλάκος). Τα σχέδια αφορούν κατασκευές θαλάσσιες και χερσαίες, οι οποίες προσβάλλουν βάναυσα το φυσικό περιβάλλον. Όλοι γνωρίζουμε πως το πλεονέκτημα αυτής της πόλης είναι ότι έχει στα πόδια της τη μεγαλύτερη καθαρή παραλία της Ελλάδος και ίσως της Ευρώπης. Αντί να την αναβαθμίζουμε λοιπόν και να την προστατεύουμε, κάτι το οποίο αποτελεί πραγματικά αναπτυξιακή πρόταση, απ’ ό,τι έχουμε ενημερωθεί, τα σχέδια των αρμοδίων κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση. Ας εκμεταλλευτούμε αυτό το πλεονέκτημα υπέρ των πολιτών και των επισκεπτών της, προσφέροντας λύσεις ουσιαστικής ανάπτυξης. Είναι απαράδεκτο να προωθούνται σχέδια χωρίς την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση των δημοτών, για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Επίσης, απ’ όσο γνωρίζουμε, υπάρχουν και ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για να μείνει το περιβάλλον του προλιμένα ως έχει».
Στ.Μ.