Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 16:12

Πιο ισχυρό το ΤΕΙ Καλαμάτας με τη νέα βιβλιοθήκη που εγκαινιάστηκε σήμερα

Πιο ισχυρό το ΤΕΙ Καλαμάτας με τη νέα βιβλιοθήκη που εγκαινιάστηκε σήμερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΜΕΡΟΥΝ

Εγκαινιάστηκε σήμερα, χωρίς εκπροσώπηση του υπουργείου Παιδείας, το σύγχρονο, μεγάλο και λειτουργικό κτήριο της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Καλαμάτας, ένα έργο που αναβαθμίζει το εκπαιδευτικό ίδρυμα και οπωσδήποτε θα προσμετρηθεί κατά την αξιολόγηση που θα γίνει στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων σχολών και τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καλαμάτας, Ανδρέας Κανάκης, αφού αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του έργου, έδωσε την είδηση ότι το ίδρυμα έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο του Καμερούν και προσεχώς θα έρθουν στην Καλαμάτα Καμερουνέζοι φοιτητές. Σημείωσε ότι το ΤΕΙ συνεργάζεται με σειρά ακόμη τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και διαβεβαίωσε ότι η κατάταξή του διεθνώς είναι ικανοποιητική, δεδομένου ότι λίγα χρόνια πριν δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε καν στο σχετικό κατάλογο.
Το κτήριο της βιβλιοθήκης αποτελείται από το ισόγειο, όπου βρίσκεται αναγνωστήριο και χώροι υποδοχής, τον όροφο όπου βρίσκεται και άλλο αναγνωστήριο, καθώς και το υπόγειο όπου γίνονται εκτυπώσεις.
Στη βιβλιοθήκη υπάρχουν 30.000 τόμοι βιβλίων και μεγάλος αριθμός επιστημονικών περιοδικών. Επίσης στη βιβλιοθήκη λειτουργούν ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ανάλογες με αυτές που υπάρχουν στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το έργο ξεκίνησε το 2006 και ο προϋπολογισμός του ήταν 2.127.000 ευρώ περίπου.
Ο αγιασμός της βιβλιοθήκης έγινε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, παρουσία του προέδρου του Συμβουλίου του ΤΕΙ Παναγιώτη Καζάκου, του βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, των δημάρχων Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτη Νίκα και Στάθη Αναστασόπουλου αντίστοιχα, και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Στ.Μ.