Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012 20:38

«Η Παραλία δεν τμηματοποιείται, δεν τσιμεντάρεται, δεν αγοράζεται γιατί δεν πουλιέται»

«Η Παραλία δεν τμηματοποιείται, δεν τσιμεντάρεται, δεν αγοράζεται γιατί δεν πουλιέται»

ΤΟ «ΔΙΚΤΥΟ» ΓΙΑ ΤΗ 
ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη που είχε η υπόθεση του μάστερ πλαν του λιμανιού της Καλαμάτας, διατύπωσε με δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δικτύο Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης.

Στη δήλωσή του τονίζει ότι η Παραλία της Καλαμάτας είναι ένα ανεκτίμητο περιβαλλοντικό κεφάλαιο για την πόλη, συγχαίρει όσους κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν τα σχέδια δημιουργίας μαρίνας στον προλιμένα, στηλιτεύει τη στάση της δημοτικής αρχής και υπογραμμίζει ότι η Παραλία «δεν πουλιέται».
Ειδικότερα ο Σταμάτης Μπεχράκης δήλωσε: «Η έγκριση του Μάστερ πλαν χωρίς να αλλοιωθεί η παραλία του προλιμένα και χωρίς το μπάζωμα των οκτώ στρεμμάτων μέσα στη θάλασσα, είναι μια σοβαρή επιτυχία της κινητοποίησης ξεχωριστά των κατοίκων της Παραλίας αλλά και όλων των πολιτών, των φορέων, των προσωπικοτήτων με συνείδηση για τη σημασία του θέματος, όπως και των παρατάξεων που στήριξαν τις κινητοποιήσεις.
Το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών από την πρώτη στιγμή ανέδειξε το θέμα με υπευθυνότητα και με τη θέση αρχών που έχει, ότι η Παραλία της Καλαμάτας αποτελεί ανεκτίμητο περιβαλλοντικό κεφάλαιο και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της. Η σταδιακή αποκατάστασή της Παραλίας είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την τοπική οικονομία.
Η στάση της δημοτικής αρχής σε αυτό το μείζον θέμα θα κριθεί και πρέπει να κριθεί νηφάλια από τους δημότες. Δεν μπορεί όμως να μην στηλιτευτεί η προσπάθεια να μπει στο «γύψο» η αντιπολίτευση και ο αποκλεισμός της από διαδικασίες ουσιαστικής ενημέρωσης.
Η αναλυτική τοποθέτηση από το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών για το Μάστερ πλαν θα γίνει τις επόμενες ημέρες, όταν φτάσει στα χέρια μας η απόφαση.
Η Παραλία της πόλης δεν τμηματοποιείται, δεν τσιμεντάρεται, δεν αγοράζεται γιατί δεν πουλιέται».
Στ.Μ.