Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012 23:04

Στις 6 και 7 Οκτώβρη το 1ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας

ΠΑΡΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ
Το διήμερο 6 - 7 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί το 1ο Αντιρατσιστικό - Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, στο Πάρκο του Λιμενικού. Οι διοργανωτές καλούν τους φορείς να συμμετέχουν καθώς και «όλους όσοι νιώθουν ακόμα ευαισθητοποιημένοι και ελεύθεροι άνθρωποι».

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να αναδειχθεί ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός αποτελούν τα δεκανίκια του συστήματος που εξαθλιώνει την κοινωνία και να καλέσουν τον κόσμο να σταθεί αλληλέγγυος στους μετανάστες και σε κάθε δοκιμαζόμενο.
Οι διοργανωτές σημειώνουν σχετικά: «Το κυνήγι που έχει ξεκινήσει με θύματα μετανάστες σε όλη την Ελλάδα (και την πόλη μας!) μας βάζει μπροστά στις ευθύνες μας. Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης τους κατηγορεί για όλα τα κακά που βασανίζουν τον τόπο μας και προσπαθεί να πείσει ότι χωρίς αυτούς όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν. Ξεχνάνε να πουν βέβαια ότι χωρίς τους μετανάστες η ύπαιθρος θα είχε ερημώσει, τα περισσότερα χωράφια θα ήταν ακαλλιέργητα και πολλοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας θα είχαν μείνει χωρίς φροντίδα. Οι μετανάστες για κάποιους ήταν χρήσιμοι όταν τους είχαν να δουλεύουν ανασφάλιστοι για ένα κομμάτι ψωμί. Τώρα που η ανεργία χτύπησε κόκκινο, έγιναν άχρηστοι και επικίνδυνοι και πρέπει να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; 
Στο φασισμό και το ρατσισμό δε χωράει ανεκτικότητα. Η ανοχή είναι συνενοχή, η ιστορία μας έχει διδάξει και πλέον ξέρουμε πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όταν οι ισχυροί είδαν τα δύσκολα, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το φασισμό για να βγουν από το αδιέξοδο της οικονομικής κρίσης που αυτοί δημιούργησαν.
Η απάντηση πρέπει να δοθεί τώρα. Ας δούμε με νηφαλιότητα ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι της κρίσης. Ποιοι είναι υπεύθυνοι για την ανεργία, την εξαθλίωση, την ανασφάλεια, την εγκληματικότητα, την κατάρρευση του κράτους πρόνοιας.
Η λύση δεν είναι η ξενοφοβία και τα τάγματα εφόδου. Πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες, τα άτομα με αναπηρίες, τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους και όλους όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ρατσιστική βία.
Αν νιώθετε και σεις την ίδια ανάγκη, ελάτε να συζητήσουμε, να αντιδράσουμε και να ενωθούμε στο Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας στις 6 και 7 Οκτωβρίου στο πάρκο του Λιμενικού».
Οι διοργανωτές είναι η Ανοιχτή Συνέλευση, η ΕΛΜΕ, το Κέντρο Νέων, η ομάδα Kalamatafreespace, το Δίκτυο Ανταλλαγών Μεσσηνίας «Ελιά», το ΠΕΕΚΠΕ, ο ΣΥΛ.Ε.Ε.Γ.Ο. «Δήμητρα», ο Σύλλογος Γεωπόνων, το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Γεωργίας, το Φεστιβάλ «Μηδέν», η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Μεσσηνίας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, η Αγωνιστική Συνεργασία Μηχανικών, οι Αντιφασίστες-στριες.