Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 02:36

Στη "σέντρα" ο Μητροπολίτης για την υπόθεση Εφραίμ!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Στη «σέντρα» θέλουν να βγάλουν το Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, ορισμένοι «αδελφοί» του, επειδή διαφοροποιήθηκε από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, η οποία ουσιαστικά επέκρινε τη δικαιοσύνη επειδή έβαλε μέσα τον ηγούμενο Εφραίμ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας πληροφορήθηκε ότι Μητροπολίτης, που δεν κατονομάζεται, ζητάει να κληθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη διαφοροποίησή του από το συνοδικό ανακοινωθέν για την προφυλάκιση Εφραίμ. Αμέσως, ο Δικηγορικός Σύλλογος έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προς υπεράσπιση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Στην επιστολή σημειώνεται: «Μακαριώτατε, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον ηλεκτρονικό τύπο την κατάθεση από μέρους Μητροπολίτου, μέλους της Ιεράς Συνόδου,  αιτήματος εγκλήσεως ενώπιον της Ιεράς Συνόδου του Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομου, Ποιμενάρχη μας, επειδή δήθεν «αναιδώς» έθεσε καίρια και αμείλικτα ερωτήματα προς Εσάς και την Ιερά Σύνοδο, θεσμικό όργανο της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε σχέση προς το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου και με αφορμή το γεγονός της προφυλακίσεως του ηγούμενου της Μονής του Βατοπεδίου Εφραίμ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, μετά την πληροφόρηση της παραπάνω ειδήσεως αποφάσισε να εκδώσει το παρόν Ψήφισμα και να το διαβιβάσει προς την Ιερά Σύνοδο, το δε περιεχόμενο του οποίου απηχεί όχι μόνο στα Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και στους Βουλευτές και σε πολλούς  άλλους φορείς και τοπικές οργανώσεις, αλλά και στην πλειοψηφία των πολιτών και κατοίκων του Νομού Μεσσηνίας.
Ο Μητροπολίτης μας με την επέμβαση του αυτή: α/ Διέσωσε το κύρος της Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου. β/ Προστάτευσε το κύρος της Ελληνικής Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων και πρωτοβουλιών. γ/ Με καθαρότητα, ευθύτητα, σαφήνεια, ψυχραιμία και κατηγορηματικό λόγο, χωρίς επιφυλάξεις και περιστροφές εξέφρασε το αυτονόητο, ότι δηλαδή το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, σχετικά με την προφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ, ήταν προκλητικό, αφού αμφισβητεί δικαστικές αποφάσεις με τρόπο ωμό και προσβλητικό προς το όλο ήθος, το πνεύμα και την υπευθυνότητα των Ελλήνων Δικαστών (Ανακριτών και Εισαγγελέων), γι’ αυτό και χαρακτηρίστηκε ως «απαράδεκτο».
Τέλος, είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο Μητροπολίτης μας ως πραγματικός Ιεράρχης, Ποιμένας και Έλληνας πολίτης, απολαμβάνει της εκτιμήσεως, της αγάπης και της αποδοχής όλων μας, του ποιμνίου του και των κληρικών του, ενώ θεωρούμε την παρούσα τοποθέτηση μας, ως έκφραση των ειλικρινών συναισθημάτων μας και της απολύτου συμπαράστασής μας προς Αυτόν».