Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 09:16

Γιορτινή υποδοχή του τρένου με το δήμαρχο και τη φιλαρμονική!

Γιορτινή υποδοχή του τρένου με το δήμαρχο και τη φιλαρμονική!

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Κανονική γιορτή έχει διοργανώσει ο Δήμος Καλαμάτας για την υποδοχή του εκδρομικού τρένου που αναμένεται το απόγευμα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Το τρένο θα υποδεχθεί ο ίδιος ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, που έχει προσκαλέσει και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, υπό τις γιορτινές μελωδίες της Φιλαρμονικής!

Αυτή η γιορτή φανερώνει τα αισθήματα της Καλαμάτας για τον σιδηρόδρομο, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν αντιστάθηκε και δεν αντέδρασε στην απόφαση κατάργησης του τρένου στην Πελοπόννησο.
Ο δήμαρχος προήδρευσε χθες σε σύσκεψη για την υποδοχή, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων του Σιδηροδρόμου Καλαμάτας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος με ενθουσιασμό στη γιορτινή εκδήλωση.
Το τρένο θα ξεκινήσει περίπου στις εννέα το πρωί από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Τρίπολης, με 60 φίλους τους σιδηροδρόμου που προέρχονται από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας.
Την εκδρομή έχουν διοργανώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου Αθήνας. Στις αρχές του μήνα είχε πραγματοποιηθεί άλλη μία, χωρίς να μπορέσει όμως το τρένο να έρθει στην Καλαμάτα, επειδή ήταν κλειστές οι διαβάσεις από πίσσες και τσιμέντα. Τότε η ζήτηση για αυτή την ταξιδιωτική εμπειρία ήταν θεαματική, κάτι που οδήγησε στην πραγματοποίηση και της εκδρομής που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο, ενώ διοργανώνονται και άλλες για το επόμενο διάστημα.
Το τρένο λοιπόν θα αναχωρήσει από την Τρίπολη, θα κάνει στάσεις στους Χράνους και στο Ζευγολατιό, ενώ στην Καλαμάτα αναμένεται ότι θα φτάσει γύρω στις πέντε το απόγευμα.
Οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν στην πόλη και αύριο στις εννέα το πρωί θα αναχωρήσουν με προορισμό τον Πύργο και με ενδιάμεσες στάσεις στην Κυπαρισσία και το Κατάκολο.