Η πρώτη συνεδρίαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου, είπε ο Μανώλης Μάκαρης στη συνέντευξή του, “μας επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη προς το τέλος του συμβουλίου: Την έλευση του υπόδικου χρυσαυγίτη Δημήτρη Κουκούτση. Σε αυτό, όπως καταλαβαίνετε, εμείς ως παράταξη αντιδράσαμε. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να συμμετέχει στα όργανα διοίκησης του Δήμου ο συγκεκριμένος και μάλιστα έχουμε εκφραστεί και δημοσίως ενάντια στη χρησιμοποίηση του κ. Κουκούτση από τη δημοτική αρχή”.
Ο κ. Μάκαρης πρόσθεσε ότι η εμφάνιση του κ. Κουκούτση έγινε αφού έφυγαν από το γραφείο του δημάρχου οι φωτογραφικές μηχανές και οι κάμερες και διευκρίνησε ότι κατά της συμμετοχής του πρώην βουλευτή της ΧΑ τάχθηκαν ο ίδιος και ο κ. Αντωνόπουλος, ενώ από τους υπόλοιπους “κάποιοι ήταν θετικά υπέρ της παραμονής του κ. Κουκούτση και κάποιοι επιφυλάχτηκαν για το τι θα κάνουν στο μέλλον”.
Ο μόνος επικεφαλής που απουσίασε ήταν ο Δημήτρης Οικονομάκος, της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ εκτός από το δήμαρχο Θανάση Βασιλόοπουλο και τους Μανώλη Μάκαρη και Μιχάλη Αντωνόπουλο συμμετείχαν ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ο ΒασίληςΤζαμουράνης, η Μαρία Οικονομάκου, η Ελένη Αλειφέρη, η Τόνια Κουζή και προς το τέλος ο ίδιος ο πρώην βουλευτής της ΧΑ.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μάκαρη, “ο κ. δήμαρχος είπε ότι συμφωνεί με την παρουσία του κ. Κουκούτση και γι αυτό τον κάλεσε και δεν συμφώνησε με τις δικές μας απόψεις και αιτιάσεις”.
Για τη στάση του στο μέλλον σε σχέση με τη συμμετοχή του στο Διαπαραταξιακό Συμβούλιο ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι “περιμένω τις ξεκάθαρες απαντήσεις από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις αλλά σαφώς πρέπει όλοι μαζί, όλες μαζί οι δημοτικές παρατάξεις, να μη δεχτούμε τη συμμετοχή του συγκεκριμένου στα όργανα διοίκησης του Δήμου, έστω και αν είναι άτυπα όπως αυτό το όργανο. Πρέπει να μη συμμετέχει, πόσο μάλλον όταν είναι υπόδικος”.
Για τη στάση που κράτησε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής της ΧΑ ο κ. Μάκαρης ανέφερε πως “είπε ότι για ό,τι έχει κάνει δεν μετανοιώνει”.
Κατά τα άλλα, ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες” σημείωσε ότι είναι θετική η κίνηση του δημάρχου να συστήσει το Διαπαραταξιακό Συμβούλιο, επισήμανε ότι τη σύσταση ενός τέτοιου συμβουλίου είχε ζητήσει η παράταξή του κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, ιδιαίτερα την περίοδο μετά τις φονικές πλημμύρες του 2016, όμως ο πρώην δήμαρχος δεν είχε συμφωνήσει.
Στ.Μ.
Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004