Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 16:32

Τσιμέντο από Δευτέρα στην πλατεία, από «Λωτό» μέχρι πρώην «Μούστου»

Αυτό το τμήμα θα τσιμεντοστρωθεί τη Δευτέρα Αυτό το τμήμα θα τσιμεντοστρωθεί τη Δευτέρα

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ 
ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Τα δύσκολα έχουν περάσει, τονίζει ο αντιδήμαρχος νέων έργων του Δήμου Καλαμάτας, Χρίστος Ριζάς, αναφερόμενος στο έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, το οποίο αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει μια γενική μορφή. Τη Δευτέρα ξεκινά η τσιμεντόστρωση στο τμήμα που έχει χαλικοστρωθεί.

Δεν λείπουν ωστόσο και τα προβλήματα, όπως η έλλειψη λευκού γρανίτη για τη δαπεδόστρωση, ο οποίος αναμένεται να φτάσει περί τα τέλη Οκτώβρη. Μέχρι τότε, σημείωσε ο κ. Ριζάς, οι εργασίες θα συνεχιστούν με τη στρώση κυβόλιθων εκεί που προβλέπει η μελέτη, δηλαδή κάθετα στην κεντρική πλατεία από Ιατροπούλου, την Αντωνοπούλου και τη Μητροπέτροβα μέχρι την Αριστομένους. Θα είναι μεγάλες λωρίδες από κυβόλιθους, κάτι σαν νοητή επέκταση της Ιατροπούλου, της Αντωνοπούλου και της Μητροπέτροβα.
Όσον αφορά την τσιμεντόστρωση, ο κ. Ριζάς σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα αρχίσει και πάλι να πέφτει τσιμέντο στο τμήμα από το ύψος του «Λωτού» μέχρι το ύψος του παλιού «Μούστου» (νυν «Αθανασίου») τουλάχιστον.
Ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι μετά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα αποπερατωθεί και η παραλλαγή του ποδηλατόδρομου στα «Ψαράκια», ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα μεταφερθεί η στάση του Αστικού ΚΤΕΛ στα «Ψαράκια» περίπου 70 μέτρα πιο πάνω.
Ο κ. Ριζάς ανέφερε ακόμη ότι οι καταστηματάρχες της κεντρικής πλατείας μπορούν πλέον άμεσα να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα και να τοποθετήσουν ομπρέλες στους χώρους που δικαιούνται.
Μιλώντας για τους ρυθμούς του έργου, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι οι εργασίες είναι εντός του χρονοδιαγράμματος, το οποίο σημείωσε ότι έχει εγκριθεί, μετά από εισήγηση της Υπηρεσίας, τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ. Ανέφερε λοιπόν ότι η δημοτική αρχή είναι γενικά ικανοποιημένη από την πρόοδο του έργου και «ευελπιστούμε ότι θα μας παραδοθεί νωρίτερα από το συμβατικό χρόνο περαίωσης, που είναι η 15η Απριλίου 2013».
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ποιότητας του έργου, ο κ. Ριζάς διαβεβαίωσε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι από την Υπηρεσία και τα εργαστήρια και εφόσον διαπιστώνεται οτιδήποτε εφαρμόζονται απολύτως όσα προβλέπει η νομοθεσία.
Στ.Μ.