Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2012 03:00

Τελειώνει η ανοχή προς όσους βγάζουν ανεξέλεγκτα στα πεζοδρόμια κλαριά και χόρτα

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΕΣ 
ΓΙΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ

Το ποσό των 150.000 ευρώ χάλασε το 2011 ο Δήμος Καλαμάτας για την αποκομιδή και το θρυμματισμό των κλαδεμάτων από τις αυλές ιδιωτών. Δηλαδή την αδιαφορία και την αυθαιρεσία ορισμένων που έχουν την τύχη να μένουν σε σπίτι με αυλή, την πλήρωσαν όλοι οι δημότες! Και αυτό επειδή ο Δήμος δεν εφάρμοσε τον Κανονισμό Καθαριότητας!

Ανοχή τέλος, προειδοποίησε πάντως ο πολιτικός προϊστάμενος για το πράσινο στο Δήμο Καλαμάτας, δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Αδαμόπουλος. Όπως τόνισε, στο εξής θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό, υπογράμμισε ο κ. Αδαμόπουλος, και κάλεσε τους ιδιώτες να βάζουν τα φύλλα από τις αυλές τους σε σακούλες, τις οποίες πρέπει να αφήνουν δίπλα από τους κάδους των απορριμμάτων. Όσον αφορά τα κλαδέματα, οι ιδιώτες πρέπει να επικοινωνούν με το Δήμο, στα τηλέφωνα 27210-60856 και 27210-60700, προκειμένου να παίρνουν οδηγίες για τη διαχείρισή τους ή τη μεταφορά τους σε συγκεκριμένα σημεία.
Ο κ. Αδαμόπουλος ανακοίνωσε ότι προσεχώς πρόκειται να τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης και μεγάλοι κομποστοποιητές για τα φύλλα, το γκαζόν και τα μικρά κλαριά. Το βελτιωτικό εδάφους που θα βγαίνει, θα μπορούν να το πάρουν οι δημότες. Την Τρίτη θα ανακοινωθούν τα σημεία, στα οποία θα τοποθετηθούν οι συγκεκριμένοι κομποστοποιητές.
Στ.Μ.