Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 18:52

Χαράτσι από το Δήμο στους αθλούμενους και τους αθλητικούς συλλόγους

ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ 
ΧΩΡΩΝ ΑΘΛΗΣΗΣ

Επί πληρωμή θα αθλείται στο εξής ο κόσμος στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Καλαμάτας. Πόσο άραγε θα αργήσει η ώρα που θα πληρώνουμε και για κάθε ανάσα που παίρνουμε;…

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, αποφάσισε την επιβολή τέλους για τη χρήση των αθλητικών υποδομών από τους αθλητικούς Συλλόγους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μετακυλήσουν το οικονομικό βάρος στους αθλούμενους.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε κάθε Σύλλογος να πληρώσει 300 ευρώ το μήνα για την υδατοσφαίριση, για χρήση της πισίνας μιάμιση ώρα την ημέρα για πέντε ημέρες την εβδομάδα.
Όσον αφορά την κολύμβηση, η χρήση κάθε διαδρομής της πισίνας θα χρεώνεται με 100 ευρώ το μήνα.
Στην «Τέντα» και το κλειστό της Παραλίας, οι ομάδες που έχουν ακαδημίες και χρησιμοποιούν τις αθλητικές αυτές υποδομές τα Σάββατα και τις Κυριακές, θα πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα. Οι ομάδες εθνικών κατηγοριών θα πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα, οι ομάδες Α’ κατηγορίας 75 ευρώ το μήνα, οι ομάδες Β’ κατηγορίας 50 ευρώ το μήνα και οι ομάδες Γ’ κατηγορίας 30 ευρώ το μήνα.
Στο γήπεδο ποδοσφαίρου «Π. Μπαχράμης» οι ομάδες Α’ κατηγορίας θα πληρώνουν 75 ευρώ το μήνα, οι ομάδες Β’ κατηγορίας 50 ευρώ το μήνα και οι ομάδες Γ’ κατηγορίας 30 ευρώ το μήνα.
Ένα θέμα που σχολιάστηκε είναι η άνιση μεταχείριση του Δήμου προς την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, η οποία όχι μόνο χρησιμοποιεί δωρεάν τις αθλητικές υποδομές του Δήμου, αλλά δεν έχει πληρώσει ποτέ και για τις ζημιές που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς.
Τέλος, για τη συμμετοχή σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού, οι αθλούμενοι θα πληρώνουν 15 ευρώ το μήνα και 20 ευρώ όσοι αθλούνται στο κολυμβητήριο.
Κατά της επιβολής των τελών αυτών ψήφισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Διασάκος, ενώ λευκό ψήφισαν ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Πουλόπουλος, και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτρης Λύγουρης.
Στ.Μ.