Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 20:49

Γενικό μπλακ άουτ στα δικαστήρια με την αποχή και των δικηγόρων

Γενικό μπλακ άουτ στα δικαστήρια με την αποχή και των δικηγόρων

ΑΠΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της χώρας, συνεπώς και της Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα σχετικά με τη φορολόγησή τους και για την υπαγωγή του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι όπως και οι γιατροί με τους μηχανικούς είχαν αποφασίσει 24ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη. Σήμερα, κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφασίστηκε η παράταση της αποχής μέχρι και την Παρασκευή. Επίσης αύριο, Τρίτη, θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με αντικείμενο συζήτησης α) άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, β) φημολογούμενα φορολογικά μέτρα, γ) ένταξη Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ και δ) κατάργηση ευθύνης Επικουρικού Κεφαλαίου
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τo δικηγορικό σώμα της χώρας αρνείται να συναινέσει:

  • στη φημολογούμενη προώθηση ρυθμίσεων που πλήττουν – κατά τρόπο άδικο, κοινωνικά άνισο και ανάλγητο – τον κλάδο μας, ιδίως δε τους νέους συναδέλφους, που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας
  • στην υιοθέτηση ρυθμίσεων πλήρως ασύμβατων με το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου, που φαλκιδεύουν τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και καταλύουν βασικές κατακτήσεις του δικαιικού μας συστήματος.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της συγκυρίας όσον αφορά στον κλάδο μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντά μας».