Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 11:50

«Να νεκρώσει την Πέμπτη η Καλαμάτα από τη λαϊκή διαμαρτυρία»

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σταύρος Μάρκου και Τάσος Νιάρχος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, Παναγιώτης Κουφαλάκος, Σταύρος Μάρκου και Τάσος Νιάρχος

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ 
ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

«Να νεκρώσουν την Πέμπτη τα πάντα, να βουλιάξει η πόλη από τη λαϊκή διαμαρτυρία», ζήτησαν πριν από λίγο, σε συνέντευξη Τύπου για τη μεθαυριανή πανεργατική απεργία, οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, το οποίο διοργανώνει συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

O Σταύρος Μάρκου από το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Τάσος Νιάρχος από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, από το ΠΑΜΕ και το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ, τόνισαν ότι ο λαός έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του, αρκεί να αγωνιστεί ταξικά και ενωτικά.
«Ένωσε τη φωνή σου με τα ταξικά συνδικάτα του ΠΑΜΕ», κάλεσε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος και συνέχισε: «Μην εμπιστεύεσαι τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, τις Ομοσπονδίες τους και τα Εργατικά τους Κέντρα. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Βρίσκονται απέναντι. Αποτελούν μια οργανωμένη γραφειοκρατία με στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος. Σέρνουν ακόμα και σήμερα τους εργαζόμενους στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου. Καμία ανοχή, καμία καθυστέρηση».
Ο Τάσος Νιάρχος σημείωσε από την πλευρά του, μεταξύ άλλων, ότι «η κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η θέσπιση του κατώτατου μισθού, θα οδηγήσει τους εργαζόμενους σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Με βάση το νέο πλαίσιο, ο βασικός κατώτατος μισθός, το επίδομα ωρίμανσης και τα οικογενειακά επιδόματα, που καθορίζει η Γενική Συλλογική Σύμβαση, θα αντικατασταθούν από έναν ελάχιστο μισθό. Παράδειγμα: Από το Μάρτη του 2013, ένας εργαζόμενος με 10 χρόνια δουλειάς, έγγαμος, θα λαμβάνει 586 ευρώ μεικτά (καθαρά περίπου 490 ευρώ) αντί για 1063 ευρώ, που προέβλεπε η Γενική Συλλογική Σύμβαση. Αυτό θα είναι και το ποσό με το οποίο θα ασφαλίζεται για σύνταξη. Αυτόματα ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων, που έτσι κι αλλιώς αμείβεται σήμερα με πενιχρές αμοιβές, οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση». Ακόμη, σημείωσε ότι το ΠΑΜΕ αγωνίζεται «για μια ανάπτυξη που κριτήριό της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά, μόνιμη και σταθερή, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις».
Στ.Μ.