Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 19:55

«Που είναι η Χρυσή Αυγή να ανοίξει κεφάλια;»!

ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

«Πού είναι η Χρυσή Αυγή να ανοίξει κεφάλια;» διερωτήθηκε με «αγανάκτηση» γυναίκα, οπαδός της δημοτικής αρχής, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, όταν άλλη δημότισσα επέκρινε το δήμαρχο - με τρόπο που δε συνάδει είναι η αλήθεια - την ώρα που εκείνος μιλούσε στο Σώμα για το θέμα του «μάστερ πλαν».

Η αγανακτισμένη οπαδός έδειχνε μάλιστα το βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Δημήτρη Κουκούτση, ο οποίος συνέχισε να παρακολουθεί τη συνεδρίαση χωρίς να αντιδράσει.
Το κάλεσμα προς τη «Χρυσή Αυγή» για το «άνοιγμα κεφαλιών» προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις παριστάμενων δημοτών, που διαμαρτυρήθηκαν προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν μπορούν να απειλούνται, την ώρα μάλιστα της συνεδρίασης του Σώματος.
Εντούτοις το προεδρείο επέπληξε έντονα τους διαμαρτυρόμενους δημότες, ενώ δεν έκανε την παραμικρή παρατήρηση στην οπαδό της δημοτικής αρχής που κάλεσε τη Χρυσή Αυγή να «ανοίξει κεφάλια»!
Αυτή ήταν μία από τις πολλές θερμές στιγμές της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μια άλλη ήταν η αντιπαράθεση που είχε ο εκπρόσωπος των κατοίκων της Παραλίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Όταν ο δήμαρχος αγόρευε, ο εκπρόσωπος των κατοίκων εκδήλωσε με ένταση την αντίδρασή του, θεωρώντας ότι ο κ. Νίκας έκανε μια αποπροσανατολιστική τοποθέτηση. Στην ανταπάντησή του ο δήμαρχος υπαινίχθηκε ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος, στον οποίο είχε αναθέσει ευθύνες στη ΔΕΠΑΚ, πρόδωσε την εμπιστοσύνη του.
Επίσης, σημειώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ δημότισσας και του δημάρχου, ο οποίος ουσιαστικά την απείλησε ότι θα έχει απέναντί της το Δήμο, επειδή έχει ένα κατάστημα με αυθαίρετες παρεμβάσεις στην πλαζ!
Στ.Μ.