Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 11:51

Μεγάλη κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και των χρονίως πασχόντων στο ΙΚΑ

Μεγάλη κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρίες και των χρονίως πασχόντων στο ΙΚΑ

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ»!
Δεκάδες άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ Καλαμάτας, στην οδό Φιλελλήνων, και διαμαρτύρονται για τη χωρίς ίχνος ευαισθησίας ταλαιπωρία με την οποία τιμωρούνται. «Είμαστε φυλακισμένοι», τονίζουν, υπογραμμίζοντας ότι η κακή οργάνωση των Kέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, τους έχει μπλέξει σε πολύμηνες διαδικασίες προκειμένου να λάβουν τις συντάξεις ή τα επιδόματα που δικαιούνται.

Άτομα με αναπηρίες και συνοδοί τους κρατούν πλακάτ με διάφορα συνθήματα όπως «Αποφυλακίστε τα ΑμεΑ και τις χρόνιες παθήσεις από τα ΚΕΠΑ της χώρας» ή «Η απάνθρωπη πρακτική των ΚΕΠΑ δήμιος των ΑμεΑ και των χρονίως πασχόντων».
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ανάλογες της οποίας γίνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ, του Συλλόγου Τυφλών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Αυτισμό, του Συλλόγου Διαβητικών, του Συλλόγου Νεφροπαθών και πολλών ακόμη Συλλόγων, όπως και μέλη Συλλόγων που τους συμπαραστέκονται, για παράδειγμα του Συλλόγου Φίλων του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (ΚΕΦΙΑΠ λέγεται τώρα).
Οι διαμαρτυρόμενοι τόνισαν ότι είναι χιλιάδες τα άτομα με αναπηρίες και οι χρονίως πάσχοντες που βρίσκονται στις λίστες αναμονής των κέντρων πιστοποίησης, με αποτέλεσμα να έχει ανασταλεί εδώ και μήνες η αναπηρική σύνταξη και το αναπηρικό επίδομα που έπαιρναν. Έτσι οι οικογένειες, χωρίς να φταίνε, λόγω της δυσλειτουργίας των κέντρων πιστοποίησης, αισθάνονται σαν να είναι φυλακισμένες.
Στ.Μ.