Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 01:22

Φούχτελ και δήμαρχοι μεθοδεύουν το ξεπούλημα Δήμων στους Γερμανούς λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Από την πρόσφατη συνάντηση εργασίας με τον Φούχτελ στην Τρίπολη, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου Από την πρόσφατη συνάντηση εργασίας με τον Φούχτελ στην Τρίπολη, στην οποία συμμετείχε και ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ Ο 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σφοδρή και πρωτόγνωρη επίθεση σε δημάρχους της χώρας, ανάμεσά τους και στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για κρυφή συνεργασία με τον Γερμανό «ύπατο αρμοστή» Φούχτελ, προκειμένου να «ξεπουληθούν στους Γερμανούς κατακτητές βασικές αρμοδιότητες των Δήμων», εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι από τις πιο πολυάριθμες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, καθώς εκπροσωπεί, μέσω των σωματείων-μελών της, όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους της Ελλάδας. Τονίζει ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν ποιοι είναι οι δήμαρχοι που συνεργάζονται με τον Γερμανό Φούχτελ, ώστε να είναι προετοιμασμένοι να αντιδράσουν όταν επιχειρηθεί η «εκχώρηση αρμοδιοτήτων των Δήμων και το ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας»!
Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει ως εξής: «Οι προβλέψεις αλλά και οι εκτιμήσεις μας ότι μεθοδεύεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιβεβαιώνονται πλέον και μετά τις αναφορές του ύπατου αρμοστή, Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας κ. Χανς-Γιοαχιμ Φούχτελ.
Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και ο «ποταμός» συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι «αιρετοί» εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα στους «Γερμανούς κατακτητές» βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων.
Ουσιαστικά τους «έδωσε» ή κοινώς τους μαρτύρησε, αν και ήταν γνωστό, στους περισσότερους από εμάς, ποιοι συνομιλούσαν μαζί του.
Ποιοι είναι οι αιρετοί; Χρειάζεται να τους ξέρουμε, ώστε με τον καλύτερο τρόπο να προετοιμάσουμε τις αντιδράσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης αρμοδιοτήτων των Δήμων, αλλά και το ξεπούλημα της Δημοτικής Περιουσίας.
Είναι οι Δήμαρχοι Πάτρας κ. Δημαράς Ιωάννης, Βέροιας κα Χαρά Ουσουλτζόγλου, Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, Νάξου κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, Λάρισας κ. Κώστας Τζανακούλης, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης, Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας και πολλοί άλλοι τους οποίους θα αποκαλύψουμε εν καιρώ.
Εκτός από τις παρεμβάσεις μας αυτές, προετοιμαζόμαστε για τη μαζική και δυναμική παρουσία μας στην Ελληνογερμανική συνέλευση των Δημάρχων που ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τις υπηρεσίες και τους εργαζομένους τους. Η Ελληνογερμανική Συνέλευση σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 15 Νοεμβρίου 2012 στη Θεσσαλονίκη.
Μόλις πληροφορηθούμε την ακριβή ημερομηνία και το χώρο θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση. Μέχρι τότε αποκαλύπτουμε τους Έλληνες «συνεργάτες» Δημάρχους που υπακούουν στα κελεύσματα της συγκυβέρνησης και της τρόικα στις τοπικές κοινωνίες και προετοιμάζουμε την αντίδρασή μας για να τους χαλάσουμε «τις προσοδοφόρες επενδύσεις τους».