Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012 13:55

«Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι πάντα είναι ο ίδιος ο λαός…» φώναξε το ΚΚΕ

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Με συνθήματα υπέρ του αγώνα του λαού ενάντια στο φασισμό αλλά και την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τραγουδώντας ύμνους του ΕΛΑΣ, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ συμμετείχαν στη μεγάλη κινητοποίηση του κόμματος κατά την παρέλαση στην Καλαμάτα.

Το πρωί τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Όθωνος, στο Ιστορικό Κέντρο, όπου μίλησε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Οικονομάκος. Ακολούθως έγινε πορεία μέχρι το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, απέναντι από το Δημαρχείο, όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τον Δημήτρη Οικονομάκο, την Αγγελική Ζαφείρη από την ΚΝΕ και εκπροσώπους της Αντίστασης με επικεφαλής την Πότα Κακκαβά.
Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι τη γωνία της κεντρικής πλατείας, απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου και παρέμεινε το μπλοκ του ΚΚΕ, το οποίο όσο διαρκούσε η παρέλαση φώναζε συνθήματα και καλούσε τον κόσμο σε αγώνα ανατροπής των μέτρων.
Αμέσως μόλις πέρασε το στρατιωτικό τμήμα μπήκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην Αριστομένους να κάνουν πορεία, όμως ανακόπηκαν από κρανοφόρους αστυνομικούς, που είχαν αναλάβει να καθυστερήσουν τους διαμαρτυρόμενους μέχρι να προλάβουν να αποχωρήσουν οι επίσημοι από την εξέδρα.
Η πορεία πάντως έγινε στην Αριστομένους, στη Φραντζή και τη Σιδηροδρομικού Σταθμού και είχε μεγάλη συμμετοχή.