Πέμπτη, 01 Νοεμβρίου 2012 16:39

«Εκστρατεία» ενημέρωσης του ΚΚΕ σε χώρους δουλειάς και κάλεσμα αντίστασης

ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Συναντήσεις με εργαζόμενους σε χώρους δουλειάς και διάφορες άλλες δραστηριότητες πραγματοποιεί η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου και κινητοποίησής του ενάντια στα μνημονιακά μέτρα με ταξικό προσανατολισμό.

Αύριο, Παρασκευή, στις 7.00 το πρωί, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος, θα μιλήσει στους εργαζόμενους του Δήμου Καλαμάτας στα συνεργεία, ψηλά στο Νέδοντα.
Επίσης αύριο, στις 8.00 το βράδυ, η ΚΟΒ Κατασκευών θα πραγματοποιήσει ομιλία - σύσκεψη στο καφενείο «Ανατολή», στο ανατολικό κέντρο. Τη Δευτέρα, στις 7.00 το πρωί, η γραμματέας της εργατικής αχτίδας Μεσσηνίας, Γιώτα Καλογεροπούλου, θα μιλήσει στους εργαζόμενους της ΔΕΗ.

ΤΕΙ
Εν τω μεταξύ, προχθές ο γραμματέας και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής είχαν συναντήσεις και συζητήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΤΕΙ Καλαμάτας και ακολούθως με το Δ.Σ. των διοικητικών υπαλλήλων. Η συζήτηση αφορούσε:
Tα προβλήματα του ΤΕΙ, ιδιαίτερα μετά την υποχρηματοδότηση από το κράτος, η οποία έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του ΤΕΙ καθώς επίσης στις παροχές σίτισης, στέγασης, συγγραμμάτων κ.λπ.
Την εφαρμογή του νόμου πλαισίου με μια σειρά αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που αφορούν τη διεύθυνση της επιχειρηματικής λειτουργίας του ιδρύματος.
Τα σχέδια για τις συγχωνεύσεις ή το κλείσιμο τμημάτων στα πλαίσια της «αναδιάρθρωσης» του χάρτη μέσω του σχεδίου «Αθηνά» με στόχο τον περιορισμό των εξόδων και τη σύνδεση του ΤΕΙ με τις στρατηγικές στοχεύσεις του κεφαλαίου.
Τα εργασιακά προβλήματα του εκπαιδευτικού προσωπικού (ελλείψεις κ.λπ.) καθώς και των διοικητικών υπαλλήλων.