Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 10:59

Στην ηγεσία του υπουργείου προσέφυγαν οι γονείς κατά της διεύθυνσης του Γυμνασίου Παραλίας

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Σοβαρότατα παράπονα για τη διεύθυνση του Γυμνασίου Παραλίας αναγκάζεται να κάνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που σε επιστολή του υπογραμμίζει ότι έχει γίνει σωρεία μεταγραφών, πιθανότατα παράνομων, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι αίθουσες, να έχουν καταργηθεί εργαστήρια, να έχουν μετατραπεί αποθήκες σε τάξεις!

Ο Σύλλογος υποβάλλει σειρά ακόμη παραπόνων και καλεί την ηγεσία του υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στο σχολείο και να προστατευθούν τα παιδιά.
Ειδικότερα, η επιστολή του Συλλόγου προς τον υφυπουργό Παιδείας, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, η οποία κοινοποιείται στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, στο δήμαρχο Καλαμάτας και την Ένωση Γονέων, περιγράφει την εξής κατάσταση:

«Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας στην ετήσια τακτική Συνεδρίασή της στις 22/10/2012, ανέδειξε τα προβλήματα καθώς και την απαράδεκτη και απαξιωτική συμπεριφορά της Δ/νσης του σχολείου μας έναντι του συλλόγου μας. Ενός Συλλόγου γονέων που έχει επιδείξει ιδιαίτερη δράση και προσφορά στη μέχρι τώρα πορεία του, συμμετέχοντας ενεργά σε δραστηριότητες εντός και εκτός Σχολικής μονάδας με μοναδικό στόχο ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε περιστατικά που αναδεικνύουν τον απαξιωτικό χαρακτήρα της Δ/νσης του γυμνασίου και τη δυσλειτουργία της σχολικής μονάδος:

- Μη σύγκλιση κανενός Σχολικού Συμβουλίου παρ' ότι έχει ζητηθεί επανειλημμένα από το Σύλλογό μας προφορικά και εγγράφως που εκ του νόμου προβλέπεται ένα (1) Σχολικό Συμβούλιο κάθε πρώτο 10ήμερο εκάστου τριμήνου.
- Πραγματοποιήθηκαν μεταγραφές μαθητών κατά το μήνα Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα τη διόγκωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, μη λαμβάνοντας υπ' όψιν την υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 3518/06.06.2012 κοινή απόφαση των Δ/ντών Εκπαίδευσης Μεσσηνίας (Α/θμιας - Β/θμιας), της Α' ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων που αφορά τον τρόπο οριοθέτησης των Γυμνασίων της πόλης μας. Έγινε καταγγελία γονέα στη Γενική Συνέλευση όπου υπήρξε μεταγραφή με αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας το λογαριασμό κινητού τηλεφώνου και όχι το Ε1 που προβλέπει η παραπάνω απόφαση. Να ελεγχθούν όλες οι μεταγραφές αν έχουν γίνει νόμιμα και βάση της παραπάνω απόφασης.
- Κατάργηση του εργαστηρίου Καλλιτεχνικών - Τεχνολογίας, τη στιγμή που σε άλλες σχολικές μονάδες φτιάχνονται εργαστήρια και μετατροπή του σε κανονική αίθουσα διδασκαλίας λόγω του υπεράριθμου των μαθητών που αναφέρουμε παραπάνω και ενώ γνώριζε η Δ/νση τις κτιριακές υποδομές του σχολικού συγκροτήματος. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατάργηση οποιουδήποτε εργαστηρίου, έχει γίνει γνωστή εγγράφως η θέση μας στη Δ/νση.
- Έγινε συνένωση (2) δύο αποθηκών και δημιουργία αίθουσας διδασκαλίας (ποντικοπαγίδας) που δεν πληρεί σε καμιά περίπτωση τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Τοποθετήθηκε στην αίθουσα αυτή τμήμα της Α' τάξης και μετά από έντονες διαμαρτυρίες γονέων αντικαταστάθηκε με τμήμα της Β' τάξης. Έγινε καταγγελία γονέα στη Γεν. Συνέλευση πως μαθήτρια του παραπάνω τμήματος παρουσιάζει «προβληματική ψυχολογική συμπεριφορά» από την ημέρα που πήγε στη παραπάνω  αίθουσα. Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε εγγράφως την αντίθεσή μας για τη χρήση της παραπάνω αίθουσας ως κανονικής αίθουσας διδασκαλίας και ζητάμε την άμεση κατάργησή της.
- Παρ΄ ότι γνώριζε η Δ/νση από τον Ιούνιο τα αιτήματα ικανού αριθμού μαθητών ώστε να δημιουργηθούν τμήματα για να διδαχθούν και οι τέσσερις ξένες γλώσσες (Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά) ως β' ξένη γλώσσα στην Α' τάξη, δεν μας ενημέρωσε σχετικά με τις προθέσεις και τις ενέργειές της. Αντίθετα την ημέρα του αγιασμού, μας ζήτησε να επιλέξουμε εκ νέου β' ξένη γλώσσα για τα παιδιά μας μεταξύ Γερμανικής - Γαλλικής αποκλείοντας την Ισπανική - Ιταλική, που ήταν η αρχική επιλογή των παιδιών μας. Αρνήθηκε δε σε μέλη του Δ.Σ. παρουσία του προέδρου της Ένωσης Γονέων Καλαμάτας, να δώσει τη λίστα με τα ονόματα των μαθητών στα παραπάνω τμήματα με το πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως τα αιτήματα για διδασκαλία της Ισπανικής και Ιταλικής γλώσσας στη σχολική μας μονάδα έχουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια..
- Δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί κανένα από τα έγγραφά μας και τα όσα προφορικά δε, ανακλήθηκαν μονομερώς άμεσα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, γίνεται φανερό και στον πιο καλοπροαίρετο, πως δεν μας μένει άλλη λύση (παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες από μέρους μας για την αποφυγή αυτής της λύσης) από το να διαμαρτυρηθούμε έντονα, να καταδικάσουμε τη Διεύθυνση του σχολείου, αλλά και οποιονδήποτε άλλο ευθύνεται για την κατάσταση την οποία περιγράψαμε.

Ζητάμε από κάθε αρμόδιο ή εμπλεκόμενο φορέα:

1. Να αποκατασταθεί άμεσα η Διεύθυνση - Διοίκηση του σχολείου

2. Να υπάρξει η σωστή και ουσιαστική συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

3. Έστω και την ύστατη στιγμή να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας, προς το συμφέρον της εκπαίδευσης και των παιδιών μας».