Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2012 01:41

Απεργεί ο Τύπος κόντρα στην κατεδάφιση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

ΣΗΜΕΡΑ 
Δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερς, εφημεριδοπώλες απεργούν και σήμερα, Δευτέρα, αγωνιζόμενοι με όλους τους άλλους εργαζόμενους, μισθωτούς και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση. Στη σημερινή απεργία των ανθρώπων του Τύπου μετέχουν όλες οι Ενώσεις Συντακτών, το προσωπικό στα κανάλια και τα ραδιόφωνα, οι τυπογράφοι κ.λπ.

«Το αντιδημοκρατικό πείσμα του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα να επαναλάβει την ετσιθελική επίθεσή του κατά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά του απέτυχε με την καταψήφιση της τροπολογίας που κατεδάφιζε το ισχύον ασφαλιστικό σύστημα, με σκοπό την υφαρπαγή των πόρων των Ταμείων, οδήγησε τον κλάδο σε νέα απεργιακή κινητοποίηση», τονίζουν στην προκήρυξη της απεργίας οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στον Τύπο, που βάζουν τα εξής αιτήματα:
1. Να μην επανέλθει με οποιοδήποτε τρόπο η τροπολογία Στουρνάρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια κατάργησης των πόρων του ασφαλιστικού μας συστήματος.
2. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI.
3. Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
4. Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
5. Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία.
6. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.
7. Να σταματήσει κάθε απόπειρα παρέμβασης στο δημοσιογραφικό έργο και να αρθούν όλες οι δυσμενείς επιπτώσεις και διώξεις εναντίον συναδέλφων μας που επιτελούν το λειτούργημα της Ενημέρωσης.

Η 24ωρη απεργία στον Τύπο ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί της Δευτέρας και λήγει στις 6.00 το πρωί της Τρίτης.