Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012 16:28

«Θύμωσε» ο δήμαρχος Καλαμάτας με τους Γερμανούς και «πάγωσε» την αδελφοποίηση

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ 
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Δεν θα πάει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στην 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15 και 16 Νοεμβρίου, ενώ «παγώνει» και το θέμα της αδελφοποίησης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την περιφέρεια Schwabisch Hall.

Ο λόγος που ο δήμαρχος άλλαξε τη στάση του, όπως τόνισε ο ίδιος το μεσημέρι, είναι η όχι ξεκάθαρη θέση των Γερμανών απέναντι στις θυσίες της Ελλάδας.
«Έχω ενοχληθεί από διάφορα δημοσιεύματα και περιμένω να ξεκαθαρίσει το τοπίο», είπε ο δήμαρχος μετά την ανακοίνωσή του ότι δεν θα πάει στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της αδελφοποίησης είπε ότι «βεβαίως» μπαίνει και αυτό στο συρτάρι, διευκρινίζοντας αμέσως μετά ότι «δεν παγώνει τίποτα αλλά είμαστε εν αναμονή».
Ακόμη ο κ. Νίκας διερωτήθηκε αν «είναι πραγματικοί φίλοι μας οι Γερμανοί;» και πρόσθεσε ότι «είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων που συνδέονται με την ανταπόκριση στις θυσίες που κάνει η χώρα μας».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας συνεργάζονται ώστε να έρθουν Γερμανικές εταιρίες σε Δήμους της χώρας και να αναλάβουν τη διαχείριση διαφόρων τομέων, όπως της διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και άλλοι δήμαρχοι της χώρας έχουν κατηγορηθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ότι με τις επαφές τους με τους Γερμανούς ανοίγουν θέμα εκχώρησης των περιουσιακών στοιχείων των Δήμων τους.
Στ.Μ.