Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 21:40

Ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και ένα ποτάμι επισκεπτών στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας

Ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και ένα ποτάμι επισκεπτών στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Μεσσηνίας

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ 
ΜΕΣΣΗΝΙΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ένα ποτάμι κόσμου έρρεε όλη μέρα σήμερα στο Επισκοπικό Μέγαρο της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Ήταν ο κόσμος που πήγε να ευχηθεί στον εορτάζονται Μητροπολίτη, Χρυσόστομο, τα χρόνια πολλά, με επισημότερο όλων τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Οι άνθρωποι που πήγαν και ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη ήταν πολλές εκατοντάδες, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο Επισκοπικό Μέγαρο περίπου στις επτά το απόγευμα. Στη σύντομη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι ήρθε να δώσει τις ευχές του στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ενώ ερωτηθείς για το ρόλο της Εκκλησίας στην κρίση, τόνισε ότι ο σκοπός της είναι να κρατήσει ενωμένο και όρθιο τον κόσμο. Για το διάλογο που θέλει να ανοίξει η Εκκλησία με την Αριστερά, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε δήλωση.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ανέφερε ότι η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου τιμάει τον ίδιο και τη Μητρόπολη, δεδομένου μάλιστα ότι έχει έρθει και άλλες φορές, κρατώντας ζωντανούς και τους δεσμούς που έχει με την περιοχή από το παρελθόν, όταν είχε εργαστεί ως αρχαιολόγος στην Αρχαία Μεσσήνη.
Την ώρα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου στο Επισκοπικό Μέγαρο βρίσκονταν επίσης οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας και ο Επίσκοπος Διαυλείας και αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Γαβριήλ.
Το πρωί, μετά το πέρας της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην Υπαπαντή, έγινε η απονομή των υποτροφιών του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος της Μητρόπολης.
Οι υποτροφίες απονεμήθηκαν στους: Σταύρο Δημητρακόπουλο του Ηλία, Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Σπάρτης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Δημήτριο Διονυσόπουλο του Ευαγγέλου, Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Δέσποινα Ζάγουρα του Παναγιώτου, Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙ Κρήτης. Κωνσταντίνα Κουνή του Γεωργίου, Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Παναγιώτα Κατσιμαγκλή του Βασιλείου, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο του Αναστασίου, Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιωάννη Ανδριανόπουλο του Δημητρίου, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ελένη Βασιλοπούλου του Βασιλείου, Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οι υπότροφοι φοιτητές θα ενισχύονται για τέσσερα χρόνια, λαμβάνοντας 500 ευρώ κάθε μήνα.
Στ.Μ.