Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012 11:52

Σε κατάληψη το Γραφείο Προσωπικού της ΔΕΥΑΚ για τις απολύσεις

Σε κατάληψη το Γραφείο Προσωπικού της ΔΕΥΑΚ για τις απολύσεις

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ»
Κατάληψη επ’ αόριστον κάνει το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, στο γραφείο προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης, σε μια προσπάθεια να καταστεί ανέφικτη η αποστολή στοιχείων για την προώθηση της διαδικασίας των απολύσεων, όπως έχει αποφασίσει η τρικομματική κυβέρνηση.

Η κατάληψη αποφασίστηκε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν: «1. Να καταλάβουμε όλες τις επίκαιρες θέσεις, από  όπου θα μπορούσαν να αντληθούν και να σταλούν στοιχεία εργαζομένων, μέσω των οποίων θα δρομολογηθούν εξελίξεις απολύσεων. 2. Να ζητήσουμε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, για να διεκδικήσουμε απόφαση άρνησης οποιασδήποτε απόλυσης και ταυτόχρονα διεκδίκησης προσλήψεων που έχει ανάγκη η υπηρεσία».
Το Σωματείο τονίζει ακόμη στην απόφασή του ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο, όλοι για έναν και ένας για όλους», ενώ διαβεβαιώνει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου είναι αποφασισμένο να αναλάβει την ευθύνη και να υποστεί τις οποιεσδήποτε συνέπειες των παραπάνω ενεργειών. Καλούμε την Ομοσπονδία μας ΠΟΕ-ΔΕΥΑ και τα σωματεία των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ να κινηθούν στην ίδια κατεύθυνση με γρήγορους ρυθμούς παίρνοντας ανάλογες αποφάσεις. Καλούμε τον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας μας να συγκαλέσει έκτακτο Γενικό Συμβούλιο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης».