Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 18:00

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στο δήμαρχο Καλαμάτας

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στο δήμαρχο Καλαμάτας

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΜΠΟΛΙΒΑΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ;
Ημερίδα για τη ανάπτυξη συνεργασίας, με τουριστικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, συμφώνησαν να συνδιοργανώσουν το Φθινόπωρο στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, ο Δήμος Καλαμάτας και η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του Πρέσβη, Ροδρίγο Οσβάλντο Τσάβες Σαμούδιο, στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Επίσης, συμφωνήθηκε, εφόσον εγκρίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο, να τοποθετηθεί σε σημείο της Καλαμάτας η προτομή του Μπολιβάρ, γνωστού και ως «El Limbertador»,

από τη δράση του ως ηγέτη απελευθερωτικών κινημάτων στην Ισπανόφωνη Αμερική, ή η προτομή του Φρανσίσκο ντε Μιράντα, που ήταν ο πρόεδρος των απελευθερωτικών κινημάτων της Αμερικής, ο οποίος ταξίδεψε στην Ευρώπη και την Ελλάδα, έμεινε τρεις μήνες στη χώρα μας και εντυπωσιάστηκε από την αρχαία ελληνική γραμματεία. Την προτομή θα προσφέρει η Πρεσβεία.
Ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Ελλάδας και της Βενεζουέλας, στη στήριξη των εθνικών μας θεμάτων από τους Βενεζουελάνους, ενώ διατύπωσε τους χαιρετισμούς του στον πρόεδρο της χώρας, Τσάβες, αναγνώρισε τους αγώνες του και ευχήθηκε να ξεπεράσει οριστικά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.
Από την πλευρά του ο Πρέσβης, τόνισε ότι οι δεσμοί των δύο χωρών παραμένουν ζωντανοί, κυρίως χάρη στους Έλληνες που υιοθετήθηκαν στη Βενεζουέλα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ανέφερε ότι αυτοί οι μετανάστες είναι οι σύνδεσμοι που μπορούν να φέρουν ακόμη πιο κοντά τις δύο χώρες.
Στη συνάντηση είχε προσκληθεί και ο Νίκος Κισκήρας, επιχειρηματίας στην Καλαμάτα, που έζησε πολλά χρόνια μετανάστης στη Βενεζουέλα.
Ο δήμαρχος αντάλλαξε με τον Πρέσβη δώρα, ενώ αναφέρθηκε και στις προηγούμενες επισκέψεις Πρέσβεων, με πιο πρόσφατη αυτή του Σέρβου, Ντράγκαν Ζουπανίεβιτς, τονίζοντας ότι αυτή η προσέλευση δείχνει πως η Καλαμάτα και η Μεσσηνία έχουν αναβαθμίσει τη θέση τους στη χώρα και, ενδεχομένως, προσελκύουν το ενδιαφέρον για πιθανές επενδύσεις στον τουριστικό και σε άλλους τομείς.
Στ.Μ.