Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 19:30

Ξεκινούν συσσίτια σε δέκα ημέρες στην Καλαμάτα

Ξεκινούν συσσίτια σε δέκα ημέρες στην Καλαμάτα

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ 
Σε δέκα ημέρες περίπου θα ξεκινήσει ο Δήμος Καλαμάτας να προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και δεν μπορούν ούτε την τροφή τους να εξασφαλίσουν. Αρχικά, θα προσφέρονται 20 με 30 μερίδες φαγητό, σε κατοίκους της πόλης που πραγματικά περνούν πολύ δύσκολα, αν και προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημά τους. Πρόκειται για οικογένειες κυρίως, όπου τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα έχουν μείνει άνεργοι.
Ο Δήμος Καλαμάτας θα εξασφαλίζει τα τρόφιμα, τα οποία είτε θα αγοράζει είτε θα προσφέρουν χορηγοί, ενώ σε πρώτη φάση θα μαγειρεύονται στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Το φαγητό θα μεταφέρεται στο Α’ ΚΑΠΗ Καλαμάτας, όπου θα πηγαίνουν οι δικαιούχοι για να παραλάβουν τις μερίδες τους.
Αρχικά, τα συσσίτια θα προσφέρονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.
Ο τρόπος προσφοράς των συσσιτίων οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη που είχαν ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, με την πρόεδρο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Μαρία Οικονομάκου, εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και υπηρεσιακά στελέχη της «Φάρις» και της Διεύθυνσης Πρόνοιας.
Σημειώνεται, ότι την πρόθεσή του να προσφέρει τρόφιμα έχει ανακοινώσει ο Δήμος Αγλαντζιάς Κύπρου, που έχει αδελφοποιηθεί με το Δήμο Καλαμάτας.
Ήδη υπάρχει μια κατάσταση με τους ανθρώπους που πρέπει να υποστηριχθούν με συσσίτια. Αυτή, πάντως, θα οριστικοποιηθεί με ευθύνη της Διεύθυνσης Πρόνοιας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Όπως μας είπε η πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Μαρία Οικονομάκου, συμπαραστάτης στη μεγάλη και δύσκολη αυτή προσπάθεια του Δήμου είναι και η Μητρόπολη Μεσσηνίας, που επίσης θα προσφέρει τρόφιμα αλλά και άλλη βοήθεια.