Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 16:55

«Βέλη» του δημάρχου σε κυβέρνηση, περιφέρεια, εισαγγελέα, αστυνομία

«Βέλη» του δημάρχου σε κυβέρνηση, περιφέρεια, εισαγγελέα, αστυνομία

ΘΕΛΕΙ ΤΗ «ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ 
ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ

«Για το ζήτημα των αθιγγάνων ο Δήμος Καλαμάτας μάχεται μόνος, μόνος! Και θα το λέγω με ιδιαίτερη ένταση, διότι κάποιοι έχουν μεγαλύτερες ευθύνες και ρόλο, όπως είναι η κυβέρνηση, η περιφέρεια, ο εισαγγελέας, η αστυνομία. Εμείς όμως θα συνεχίσομε έστω και μόνοι»!

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επανήλθε σήμερα στο ζήτημα των τσιγγάνων της Αγίας Τριάδας και του Πολυκλαδικού, αναγγέλλοντας ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία της διοικητικής αποβολής τους από τους δημοτικούς χώρους, τους οποίους έχουν καταλάβει. Η επιδίωξη του δημάρχου είναι να διατεθεί ένας χώρος της κατεστραμμένης τσιγγάνικης κατασκήνωσης της Μπιρμπίτας, για να πάνε οι τσιγγάνοι που σήμερα μένουν στην Αγία Τριάδα και το Πολυκλαδικό.
Είπε σχετικά ο κ. Νίκας: «Δεν θα σταματάω να λέγω ότι για τους αθίγγανους υπάρχουν 120 στρέμματα (σ.σ. στη Μπιρμπίτα) πληρωμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική πολιτεία και σηκώνουνε σπίτια αυτή τη στιγμή (στη Μπιρμπίτα), πληρωμένα από την ελληνική πολιτεία και τα πάνε από εδώ και από εκεί. Θα νοιαστεί κανένας για τη δημόσια περιουσία, η οποία κλέπτεται αυτή τη στιγμή; Ας γίνει κάποια βόλτα στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν είναι δημοτική περιουσία. Εγώ μιλάω διότι υπάρχει μια πληγή, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με την άναρχη εγκατάσταση των αθιγγάνων στην περιοχή Πολυκλαδικού και Αγίας Τριάδας».
Στ.Μ.