Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 16:14

Απεργία διαρκείας αποφάσισαν οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μεσσηνίας!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Σε κατάσταση απόγνωσης και υπό το φόβο της απόλυσης οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μεσσηνίας αποφάσισαν το μεσημέρι, με συντριπτική πλειοψηφία, να ζητήσουν την προκήρυξη απεργίας διαρκείας.

Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση, στην οποία η συμμετοχή ήταν μεγάλη.
Η διοίκηση του Σωματείου εισηγήθηκε στα μέλη της Συνέλευσης, να ζητηθεί από την Ομοσπονδία (ΠΟΕ-ΟΤΑ) η προκήρυξη απεργίας διαρκείας, πρόταση που υπερψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν του Σώματος. Εκείνοι που ψήφισαν κατά ήταν λιγότεροι από πέντε!
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου, Σπύρος Σαρδέλης, η πρόταση της Συνέλευσης θα παρουσιαστεί αύριο στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μαζί με τις προτάσεις όλων των υπόλοιπων Σωματείων της χώρας, ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση της Ομοσπονδίας.
Σημειώνεται ότι η Συνέλευση ζήτησε η απεργία διαρκείας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ να γίνει σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ. Επίσης η απεργία, εφόσον πραγματοποιηθεί, θα περιλαμβάνει σειρά άλλων απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως καταλήψεις Δημαρχείων, εκδηλώσεις ενημέρωσης των δημοτών κ.λπ.
Εντούτοις μέλη του Σωματείου τόνισαν ότι η απεργία διαρκείας προϋποθέτει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι μέχρι σήμερα, όπως υπογραμμίστηκε, δέχονταν στη μεγάλη πλειοψηφία τους αδιαμαρτύρητα τα μέτρα και τις περικοπές. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου σχολίασε ότι τη μέρα που ψηφίζονταν τα μέτρα στη Βουλή, η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στην απεργία ήταν μόλις 24%, παρ’ ότι ένα από τα μέτρα ήταν και οι απολύσεις!
Επίσης υπογραμμίστηκε ότι ουσιαστικά όλοι οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι υποψήφιοι για απόλυση και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν εκείνοι που θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν. Χαρακτηριστικά ο κ. Σαρδέλης σημείωσε ότι «σήμερα λένε πως θα απολυθούν διοικητικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με τι κριτήριο το αποφάσισαν αυτό; Πιστεύουν ότι υπάρχουν υπεράριθμοι διοικητικοί υπάλληλοι; Το μόνο που τους νοιάζει είναι να διώξουν τον αριθμό των υπαλλήλων που τους ζητούν. Αύριο λοιπόν μπορεί να πουν ότι θα απολυθούν όσοι φορούν το τάδε νούμερο παπούτσι…».
Στ.Μ.