Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 19:26

Και η Ένωση Γονέων διαμαρτύρεται για την υπόθεση της ενδεχόμενης διαρροής θεμάτων

 Και η Ένωση Γονέων διαμαρτύρεται για την υπόθεση της ενδεχόμενης διαρροής θεμάτων

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Έχουν περάσει περισσότερα από τρία ολόκληρα χρόνια αλλά ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί η υπόθεση της καταγγελλόμενης διαρροής θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων σε ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας. Η Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας ζητάει...

...«ίσες ευκαιρίες των μαθητών» και καταδικάζει «οποιαδήποτε πρακτική ανισότητας και αδιαφάνειας εις βάρος των αγώνων των παιδιών μας».
Σε επιστολή της προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνου Αργανιτόπουλου, η οποία κινητοποιείται στους υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαίδευσης, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, το δήμαρχο και άλλους εκπροσώπους τοπικών φορέων, τονίζονται για την υπόθεση αυτή τα εξής: «Τις τελευταίες ημέρες ήρθε πάλι στο προσκήνιο έπειτα από ένα δελτίο τύπου της ΟΙΕΛΕ, (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), ένα πολύ σοβαρό θέμα που ως Ένωση Γονέων Καλαμάτας παρακολουθούμε από το 2009 και περιμένουμε να δοθεί λύση από το υπουργείο  Παιδείας.
Ένα πρωτοφανές εκπαιδευτικό σκάνδαλο συνέβη στη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων  του 2009 και ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της πόλης μας είχε κατηγορηθεί για διαρροή θεμάτων στο αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πιστεύουμε πως  το υπάρχον εξεταστικό σύστημα είναι σκληρό, εξοντωτικό και δαπανηρό για κάθε Ελληνική οικογένεια.
Τα παιδιά μας, είτε από την ιδιωτική είτε από τη δημόσια εκπαίδευση, ας έχουν ίσες ευκαιρίες σε ένα σύστημα σκληρό αλλά αδιάβλητο, εξοντωτικό αλλά δίκαιο.
Η μόρφωση είναι αγαθό που κάθε δημοκρατική κοινωνία οφείλει στους πολίτες της και μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης πρέπει να παρέχεται ισομερώς σε όλους. Προβληματιζόμαστε για την καθυστέρηση της εκδίκασης  της υπόθεσης από τα υπηρεσιακά συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας.
Αναρωτιόμαστε και περιμένουμε απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:
1) Υπάρχει χρονοδιάγραμμα και πότε λήγει ο χρόνος εκδίκασης από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας;
2) Υπάρχει ανάλογη  χρονική καθυστέρηση σε άλλα πειθαρχικά  θέματα από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Παιδείας;
3) Γιατί σε ένα τόσο σημαντικό και ηθικό ζήτημα τα αντανακλαστικά του Υπουργείου είναι μειωμένα;
4) Πώς είναι δυνατό εκεί που συνέβησαν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα που συγκλόνισαν τη μαθητική κοινότητα και χιλιάδες γονείς, να δίνεται άδεια για λειτουργία ΙΕΚ χωρίς να έχει τελεσιδικήσει η εν λόγω υπόθεση;
Ως Ένωση Γονέων  ζητάμε τη στήριξη και την  ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης, ζητάμε ίσες ευκαιρίες των μαθητών, καταδικάζουμε οποιαδήποτε πρακτική ανισότητας και αδιαφάνειας εις βάρος των αγώνων των παιδιών μας».