Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 16:41

Πρόταση ανακήρυξης του Πέτρου Θέμελη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας

ΚΑΤΑ ΤΗΝ 23Η ΜΑΡΤΗ 
Τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, υπεύθυνο του αρχαιολογικού έργου στην Αρχαία Μεσσήνη, αλλά και στα Ακοβίτικα, εισηγείται η δημοτική αρχή Καλαμάτας να ανακηρύξει φέτος ο Δήμος ως επίτιμο δημότη του, κατά τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, στις 23 Μάρτη 1821.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απέφυγε να ανακοινώσει το όνομα της επιλογής που έχει κάνει, τόνισε όμως ότι ο νέος επίτιμος δημότης «είναι όχι μόνο πανελληνίου αλλά πανευρωπαϊκού διαμετρήματος, είναι πρόσωπο που έχει προσφέρει όσο λίγες άλλες προσωπικότητες στην περιοχή μας, ενώ δεν έχει κανένα κομματικό στίγμα».

Ο δήμαρχος κάλεσε αιφνιδιαστικά χθες το πρωί τους εκπροσώπους των παρατάξεων της μειοψηφίας και τους ανακοίνωσε την πρότασή του, προκειμένου να εκφράσουν τη γνώμη τους. Ο επικεφαλής του «Δικτύου Ενεργών Πολιτών», Σταμάτης Μπεχράκης, μετά τη σύσκεψη σχολίασε ότι ο δήμαρχος δεν ζήτησε προηγουμένως τις προτάσεις των μειοψηφιών και τόνισε ότι τέτοιες διαδικασίες ουσιαστικά φέρνουν την αντιπολίτευση προ ειλημμένων αποφάσεων.
Στο πρόσκληση προσήλθαν, ακόμη, ο Γιώργος Νταγιόπουλος εκ μέρους του Θόδωρου Μπρεδήμα και ο Νίκος Φωτέας. Δεν προσήλθε εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Στ.Μ.