Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2012 18:27

Δημοκρατία και "Δημοκτατορία"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ Ν. ΦΩΤΕΑ
Ο δήμαρχος αν και, ως εκ της πανεπιστημιακής του μόρφωσης, ξέρει πολύ καλά τη διαφορά των παραπάνω λέξεων, φροντίζει λόγω νοοτροπίας αντί της δημοκρατίας, την οποία υποτίθεται ότι τιμά, να εφαρμόζει τους κανόνες της δημοκτατορίας.

Έτσι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, και ενώ το θέμα προς συζήτηση ήταν το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας, δηλ. επί της ουσίας το επόμενο πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του Δήμου, που από τη σχετική εισήγηση αποτελείτο από περίπου 600 (εξακόσιες) σελίδες, είχε την απαίτηση να συζητηθεί και να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες.
Καταλαβαίνουμε πλήρως τη σπουδή του αυτή καθ' ότι ως εκ της νοοτροπίας του προφανώς θέλει δημοτικούς συμβούλους "Χρυσοχοΐδηδες", που να ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν ό,τι τους πασάρουν.
Δυστυχώς όμως για αυτόν, δεν θα μπορέσουμε να τον εξακολουθήσουμε σε αυτή του την Δημοκρατική κατρακύλα. Αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε σε μια διαδικασία παρωδία συζήτησης-απόφασης, γιατί πιστεύουμε ότι οι δημότες που μας έστειλαν στο Δημοτικό συμβούλιο θέλουν μια ουσιαστική και δημιουργική παρουσία, και όχι μαριονέτες σαν κάποιους άλλους, και αποχωρήσαμε από το συμβούλιο.
Τότε δε και αφού είχαμε αποχωρίσει ήρθε το τελικό χτύπημα στην έννοια της Δημοκρατίας. Έφερε απ’ ό,τι ακούσαμε εκτός ημερησίας διάταξης κάποια θέματα προς συζήτηση, και ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση απουσίαζε, και κατά παράφορη καταπάτηση του κανονισμού, που ορίζει ότι τα εκτός ημερησίας διάταξης έρχονται προς συζήτηση πρώτα από όλα τα θέματα.
Αρνούμαστε να τον εξακολουθήσουμε στην κατρακύλα αυτή και τον καταγγέλλουμε στους συνδημότες μας, τους οποίους για άλλη μια φορά αγνοεί και περιφρονεί.

Νίκος Α. Φωτέας
Επικ. Ανεξ. Δημ. Παράταξης Πρωτοπορία.