Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 00:40

Οι νοσταλγοί των Ες Ες δεν μπορούν να ζητούν απαγόρευση του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου

Οι νοσταλγοί των Ες Ες δεν μπορούν να ζητούν απαγόρευση του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΚΕ
Το δικαίωμα της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας να διαδηλώσει σήμερα, υπερασπίζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ, απαντώντας στη Χρυσή Αυγή, που ζήτησε από την αστυνομία την απαγόρευση της αντιφασιστικής εκδήλωσης. Επιπλέον, η Ν.Ε. του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά για χάρη της πλουτοκρατίας, επιδιώκει να πείσει τον κόσμο ότι για τα δεινά του ευθύνονται οι τσιγγάνοι και οι αλλοδαποί.

Σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ σημειώνονται σχετικά τα εξής:
«Α) ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ «Χ.Α» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ
Οι δηλώσεις του βουλευτή της «Χ.Α», στην περιοδεία του στη Σπερχογεία Καλαμάτας, για σύσταση ομάδων της «Χ.Α» για τη «συμπαράσταση» και την «αλληλεγγύη» στους κατοίκους της περιοχής, που θα παρεμβαίνουν ενάντια στους τσιγγάνους που παραβαίνουν το νόμο, αποδεικνύουν ότι το φασιστικό αυτό μόρφωμα της αστικής τάξης αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος και στόχο έχει να χτυπήσει την εργατική τάξη και όχι μόνο τους μετανάστες και τους τσιγγάνους.
Τώρα που κυβέρνηση, ΕΕ και ντόπιο κεφάλαιο εξαπολύουν νέα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν ολοένα και περισσότερο τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας, η «Χ.Α» αναπτύσσει δράση ενάντια στους μετανάστες και τους τσιγγάνους. Επιχειρεί να δείξει στο λαό ότι για τα δεινά του φταίνε αποκλειστικά και μόνο οι μετανάστες και οι τσιγγάνοι κρύβοντας έτσι τους πραγματικά ενόχους.
Έχει αναλάβει «την βρώμικη δουλειά» για χάρη μια χούφτας πλουτοκρατών, εκείνων που σήμερα τσακίζουν τις ζωές μας, αυξάνουν διαρκώς τα κέρδη τους. Έφτασαν στο σημείο τις προηγούμενες μέρες, μετά τις φασιστικές επιθέσεις στις λαϊκές αγορές (Καλλιθέα), να τα βάλουν με τα άρρωστα παιδιά των μεταναστών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύουν οι κάτοικοι του νησιού από ασθένειες. Στα αφεντικά τους «χτυπάνε προσοχή» και τα βάζουν με τα άρρωστα παιδιά των μεταναστών και τους τσιγγάνους. Ο Μεσσηνιακός λαός να τους απομονώσει. Να μην ξεγελαστεί από το κόλπο της «Χ.Α» να εμφανίζεται δήθεν προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων. Στόχος της είναι το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος.
Β) ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ «Χ.Α» ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
Δεν είναι τυχαίο που οι νοσταλγοί των Ες Ες, των Χιτών, των ταγμάτων ασφαλείας, της χούντας, ζήτησαν από την αστυνομία να απαγορεύσει τη συγκέντρωση που οργανώνει αύριο η «Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας». Την καταγγέλλουμε σαν απαράδεκτη ενέργεια που φανερώνει ποια πραγματικά είναι και τους πραγματικούς στόχους της «Χ.Α». Η «Χ.Α» αποτελεί τον πιο λυσσασμένο μηχανισμό του συστήματος, ο οποίος προετοιμάζεται συστηματικά, έχοντας τελικό στόχο να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα. Τους θυμίζουμε ότι ο ελληνικός λαός, όπως και ο μεσσηνιακός, έχει τεράστια ιστορική πείρα αντίστασης. Όπως και τότε έτσι και τώρα μόνο το οργανωμένο και συνειδητά πειθαρχημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, δυνατό σαν γροθιά, μπορεί να τσακίσει τα αφεντικά και όσους δουλεύουν για αυτά».