\

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, του βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλή Μαντά, του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου, των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βασίλη Κοσμόπουλου, Βασίλη Τζαμουράνη, Μαρίας Οικονομάκου, Μανώλη Μάκαρη, του προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, της εκπροσώπου του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Σταυρούλας Μεταξά, εκπροσώπου της στρατιωτικής φρουράς Καλαμάτας, του εκπροσώπου του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Κώστα Αλεξίου κ.ά
Στη τελετή το προσκλητήριο νεκρών έγινε από τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φάβα. Συμμετείχε στην τελετή και μουσικός της Φιλαρμονικής, που ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο.

Μετά την τελετή ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος άφησε λουλούδια στο μνημείο για τους εκτελεσμένους, μετά την πύλη του παλιού στρατοπέδου της Καλαμάτας. Λουλούδια πρόσφεραν ακόμη ο βουλευτής Περικλής Μαντάς, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος και ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, από την πρώην δημοτική παράταξη “Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας”, ο οποίος ήταν και ο πρωτοστάτης για τη δημιουργία του μνημείου για τους εκτελεσμένους στο παλιό στρατόπεδο. Παρόντες ήταν ο Βασίλης Κοσμόπουλος, η Μαρία Οικονομάκου, ο Μανώλης Μάκαρης.
Στ.Μ.


Αρ. Μητρώου Μ.Η.Τ. 262004