Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 16:39

Ο γραμματέας της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης στην Καλαμάτα

«ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ»!
Δηλώνοντας την πίστη του στην τρικομματική κυβέρνηση υποδέχθηκε το πρωί τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας…

Ο δήμαρχος τόνισε και πάλι ότι όχι μόνο αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το ξεπέρασμα της κρίσης, αλλά και ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουν, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει εκεί που είπε ότι ανήκει, στην ευρωζώνη.
Ο κ. Νίκας προσέφερε στον επισκέπτη του δώρα, σημειώνοντας ότι τον εκτιμά βαθύτατα, γιατί «σε όποια θέση και αν ετάχθη είχε θετικά αποτελέσματα». Από την πλευρά του, ο κ. Κεφαλογιάννης, που μίλαγε στο δήμαρχο στον ενικό, σημείωσε ότι η επίσκεψή του στο Δημαρχείο αποτελεί ανταπόδοση της επίσκεψης που του έκανε τις προάλλες ο δήμαρχος και των λόγων που είπε στο κόμμα.
Το μεσημέρι ο γραμματέας της Ν.Δ. παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Περικλή Μαντά, το βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη και πολιτευτές.
Ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αλλάζουν τα πάντα στο κράτος και τη χώρα, «ώστε η Ελλάδα να ζει όχι με δανεικά αλλά με την παραγωγή της και τις επενδύσεις».
Για το ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Ν.Δ. υποστήριξε ότι η πρότασή του οδηγεί στην έξοδο από το ευρώ, στη χρεοκοπία και την καταστροφή της κοινωνίας και της χώρας. Είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί «το βραδυπορούν τμήμα» της κοινωνίας και εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν τα προνόμιά τους.
Τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια «θεσμική κοινοβουλευτική επανάσταση στον πυρήνα του πολιτεύματος», χωρίς πάντως να διευκρινίσει τις αλλαγές που προτείνει. Ερωτηθείς για το αν η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα που κινείται έξω από τα πλαίσια του Συντάγματος απέφυγε και πάλι να μιλήσει καθαρά και αντίθετα γενίκευσε αναφερόμενος στη θεωρία των δύο άκρων, τα οποία υποστήριξε ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με πολιτικές που στοχεύουν στον πυρήνα των προβλημάτων. Είπε ότι τέτοιες είναι οι πολιτικές της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά και με αυτές σημείωσε ότι θα ξεπεραστούν οι ασθένειες, όπως τις αποκάλεσε, του πολιτικού συστήματος.
Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο πλαίσιο της εφαρμογής της διαθεσιμότητας στους Δήμους, ενώ αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 σημείωσε ότι η Ν.Δ. προετοιμάζεται γι’ αυτές και μάλιστα πρόκειται για θέμα που θα συζητηθεί το απόγευμα σε κομματική σύσκεψη στην Καλαμάτα.
Στ.Μ.