Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 10:52

Το ΠΑΣΟΚ τηλεφωνεί στα μέλη και τους φίλους του για να γραφτούν στο κόμμα…

ΠΕΦΤΕΙ ΒΡΙΣΙΜΟ
Δεν «ξεμπλέκουν» εύκολα από το ΠΑΣΟΚ όσοι έχουν αποφασίσει την οριστική διακοπή των σχέσεών τους μ’ αυτό. Υπάλληλοι του κόμματος από την Αθήνα τηλεφωνούν επανειλημμένως τις τελευταίες μέρες στα παλιά μέλη και φίλους και τους ζητούν να επανεγγραφούν στο κόμμα...

Το τι ακούνε οι άνθρωποι αυτοί από τους πρώην ψηφοφόρους του κόμματος δεν περιγράφεται. Άλλοι βρίζουν, άλλοι κάνουν πλάκα απαντώντας ότι έχουν πάει στη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου και άλλοι κλείνουν κατ’ ευθείαν το τηλέφωνο!
Το ΠΑΣΟΚ επείγεται να γράψει μέλη εν όψει του συνεδρίου του, που θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη.
Σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, οι άνθρωποι που τηλεφωνούν από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πιεστικοί προς τους συνομιλητές τους, ωστόσο πολλά πρώην μέλη και φίλοι έχουν δεχθεί περισσότερα από ένα τηλεφωνήματα, κάτι που τους αγριεύει περισσότερο.
Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του ΠΑΣΟΚ, είναι και αυτοί απλήρωτοι, επί 10 μήνες μάλιστα. Σε επιστολή τους καταγγέλλουν τους «νέους σωτήρες» του κόμματος και τα παλιά μεγαλοστελέχη για τη στάση τους απέναντί τους, ενώ τους καλούν επιπλέον να πουλήσουν τις βίλες και τα κότερά τους…
«Είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ που λειτουργήσαμε το blog για 3 μήνες και ενημερώναμε με ακρίβεια και υπευθυνότητα για την κατάσταση των εργαζομένων. Είμαστε εμείς που στις ανακοινώσεις μας αναφέραμε ότι η πολιτική τιμωρία των εργοδοτών μας είναι θέμα του ελληνικού λαού που μέρος του είμαστε και εμείς.
» Είμαστε εμείς που κλείσαμε το blog μόλις ξεκίνησαν οι εσωκομματικές διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας, και η χώρα μπήκε σε προεκλογική περίοδο, για να μην κατηγορηθούμε ότι παίζουμε πολιτικά παιχνίδια.
» Η πολιτική καταδίκη των εργοδοτών μας ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη. Αν και πιστεύουμε ότι ο λαός ήταν 'ανησυχητικά επιεικής' μαζί τους μιας και τους έδωσε 12% (εμείς όμως δεν είμαστε σε αυτό το ποσοστό).
» Έτσι ως εργαζόμενοι και μόνο με αυτή μας την ιδιότητα οφείλουμε να απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό και να τον ενημερώσουμε για την κατάσταση που βρισκόμαστε.

  • Η εργοδοσία μας οφείλει μισθούς 10 μηνών. Το 2012 πήραμε ποσά των 500 ευρώ που καλύπτουν περίπου μισθούς Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, το δώρο του Πάσχα, και το επίδομα αδείας, και τώρα διαρρέουν ότι θα δώσουν μόνο το δώρο των Χριστουγέννων φοβούμενοι το αυτόφωρο σε περίπτωση καταγγελίας. (Να μην φοβούνται... απλά να είναι σίγουροι ότι ήδη έχουμε έτοιμες τις καταγγελίες, που θα φτάσουν στις αρχές 5 λεπτά μετά την λήξη της προθεσμίας της καταβολής του δώρου).
  • Ο εγκλωβισμός που μας έχουν προκαλέσει είναι ανεπανόρθωτος αφού ούτε πληρωνόμαστε, ούτε μπορούμε να μπούμε στο ταμείο ανεργίας. (Γνωστή πρακτική μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματιών που έχουν εγκλωβίσει χιλιάδες εργαζόμενους).
  • Η απελπισία που έχουν περιέλθει πολλοί συνάδελφοι μάς υποχρεώνει να δηλώσουμε, ότι καθιστούμε απόλυτα υπεύθυνη την ηγεσία του κόμματος και τον διευθυντή για όλη την ψυχολογική που έχουμε περιέλθει, και τους καλούμε να ξεκαθαρίσουν το εργασιακό τοπίο πριν ζήσουμε δράματα που κανείς δεν θέλει με μόνους και αποκλειστικά υπευθύνους τους προαναφερόμενους.
  • Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και ξεκαθάρισμα του τοπίου. Ή εργαζόμενοι με τακτικές πληρωμές ή απόλυση και ταμείο ανεργίας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτόν το χυδαίο εγκλωβισμό.

» Δηλώνουμε ότι θα ενημερώνουμε τακτικά για όλες τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το θέμα μας. Αν οποιοσδήποτε διαπιστώσει ανακρίβειες, σε ό,τι γράφουμε, είμαστε έτοιμοι να εμφανίσουμε τις αστυνομικές μας ταυτότητες και τα έγγραφα μισθοδοσίας μας που αποδεικνύουν και το ότι είμαστε εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ και ότι είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.
» Δηλώνουμε επίσης ότι η τρομοκρατία που ασκούν 'νέοι σωτήρες' του Κόμματος ώστε 'να κάτσουμε στα αυγά μας γιατί δεν θα πάρουμε ούτε σεντς' δεν θα τους βγει σε καλό.
» Δηλώνουμε ότι θα περιμένουμε μέχρι την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου, μέχρι να ξανανεβάσουμε το blog των απλήρωτων εργαζόμενων του ΠΑΣΟΚ πέρα από τις άλλες κινήσεις που θα γίνουν.
» Θα πρέπει να πούμε ότι οι εργαζόμενοι στην επαρχία έχουν τεράστιο θέμα κατοχύρωσης λόγω των συμβάσεων κατά πόλη που έχουν υπογράψει με τις νομαρχιακές.
» Τέλος θα θέλαμε να πούμε στα νέα 'παλιά' μεγαλοστελέχη, όταν μας μιλούν για κατανόηση, να σκεφτούν ότι αυτοί και οι οικογένειες τους είναι 'χορτάτοι', και κάτι άλλο... επειδή μας ρωτούν για το που θα βρουν τα λεφτά να μας πληρώσουν έχουμε απάντηση… ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ!».