Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 02:10

Διαμαρτυρία για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δεν είχε τη συμμετοχή που θα έπρεπε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.
Όσοι ωστόσο προσήλθαν, εκδήλωσαν τη διάθεση να αγωνιστούν προκειμένου να ανατρέψουν τη συγκεκριμένη απόφαση της τρόικας και της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά αποτελεί το τελικό χτύπημα του κοινωνικού κράτους στη χώρα.

Άλλη νότα έδωσαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, που έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν. Παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι στους δύο Οργανισμούς, γονείς και παιδιά του κλειστού πλέον Βρεφονηπιακού Σταθμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας στην Αγία Τριάδα, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και Σωματεία του, ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδιοικητικές παρατάξεις που στηρίζει, η Ανοιχτή Συνέλευση.
Ανακοίνωση για την κατάργηση των δύο Οργανισμών έβγαλε και το ΠΑΜΕ, το οποίο κατηγορεί την ηγεσία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας ότι έχουν τεράστιες ευθύνες με την πρότασή τους για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει ακόμη: «Κάτω τα χέρια από τους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας! Είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης. Όλοι στο δρόμο για να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης, τρόικας, βιομηχάνων να κλείσουν τους Οργανισμούς.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας δεν πρέπει να περάσει! Χτυπά και τσακίζει όλη την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους. Το κλείσιμο των Οργανισμών στοχεύει: Να μειωθεί το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος (1,10 εργοδοτική εισφορά) για (ΟΕΚ, ΟΕΕ). Να επιτευχθεί ο στόχος χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο (στον ΟΕΚ και ΟΕΕ απασχολούνται 1.400 εργαζόμενοι)».