Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 01:39

Ο δήμαρχος κάλεσε τους συμβούλους του να συμπληρώσουν μηχανογραφικό...!

Ο δήμαρχος κάλεσε τους συμβούλους του να συμπληρώσουν μηχανογραφικό...!

ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ
Εξετάσεις, γραπτές ή προφορικές, δεν χρειάζεται να δώσουν, ωστόσο είναι υποχρεωτικό να συμπληρώσουν… μηχανογραφικό δελτίο και να δηλώσουν την αντιδημαρχία της προτίμησής τους, όπως και την προεδρία και αντιπροεδρία της δημοτικής επιχείρησης που επίσης θα προτιμούσαν…

Ως άλλος πρόεδρος της… Κεντρικής Επιτροπής Πανελλαδικών Εξετάσεων ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, κάλεσε τους δημοτικούς του συμβούλους να συμπληρώσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες ένα δελτίο και ειδικότερα να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους για μία από τις έξι αντιδημαρχίες, για μία από τις περίπου εννέα θέσεις προέδρων των νομικών προσώπων που ελέγχονται από το Δήμο, καθώς και για μία από τις αντίστοιχες θέσεις αντιπροέδρων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την Πέμπτη το βράδυ, πριν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος κάλεσε τη δημοτική του ομάδα και έδωσε στους δημοτικούς συμβούλους τα δελτία που θα πρέπει να συμπληρώσουν.
Ήδη ο χρόνος για τον ανασχηματισμό της δημοτικής αρχής αρχίζει να μετράει αντίστροφα. Την Κυριακή των Θεοφανείων θα γίνουν οι δημαιρεσίες, θα εκλεγεί το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αμέσως μετά αναμένεται ο δήμαρχος να ανακοινώσει τους αντιδημάρχους και να προτείνει τους προέδρους και αντιπροέδρους των νομικών προσώπων (ΔΕΥΑΚ, Διοκλής, Κεντρική Αγορά, Φάρις, Φορέας Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, Σύνδεσμος Ύδρευσης, Φιλαρμονική, Δημοτική Επιτροπή Α’βάθμιας Εκπαίδευσης, Δημοτική Επιτροπή Β’βάθμιας Εκπαίδευσης).
Ο δήμαρχος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για τις επιλογές που θα κάνει. Άλλωστε ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ενημερώσει κάποιον συνεργάτη του για τις αποφάσεις του και όλοι ενημερώνονταν από τις επίσημες ανακοινώσεις του.
Ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προβεί σε εκτεταμένες αλλαγές. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα αναβαθμιστεί σε αντιδήμαρχο η Μαρία Οικονομάκου, που τώρα είναι πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού. Αναμένεται ότι ο δήμαρχος θα δημιουργήσει αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής, έναν τομέα που η Μαρία Οικονομάκου τον γνωρίζει καλά. Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχει η Μαρία Οικονομάκου είναι η προσωπική της σχέση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάτι που ο δήμαρχος, θέλει δεν θέλει, οφείλει να το λάβει υπ’ όψιν του…
Μεγάλες πιθανότητες να παραμείνει αντιδήμαρχος έχει ο Θανάσης Ηλιόπουλος, καθώς η αρμοδιότητα για τις τοπικές κοινότητες του ανατέθηκε μόλις πριν από λίγους μήνες. Θα ήταν δυσεξήγητο να τον αλλάξει τόσο γρήγορα.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Μπούχαλης, έχει να παρουσιάσει μια επιτυχημένη θητεία μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον και το αναμενόμενο θα ήταν να παραμείνει σε αυτό το πόστο. Έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδα του Δήμου, να μειώσει τα ελλείμματα, αλλά και να βάλει να πληρώσουν επιχειρηματίες που φοροδιέφευγαν επί πολλά χρόνια.
Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιάννης Καμβυσίδης, θεωρείται ο πιο έμπιστος άνθρωπος του δημάρχου, είναι πολύ πιθανό όμως να αντικατασταθεί, δεδομένου ότι ο Παναγιώτης Νίκας τον έχει σε αυτή τη θέση επί τέσσερα συνεχή χρόνια. Υποψήφιος αντικαταστάτης του θεωρείται ο Γιάννης Αδαμόπουλος, που αυτά τα δύο χρόνια είναι από τους ελάχιστους που δεν πληρώνονται από το Δήμο, ωστόσο έχει δουλέψει πολύ γι’ αυτόν.
Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν εύκολα για το αν θα παραμείνει αντιδήμαρχος και με ποια αρμοδιότητα ο Χρίστος Ριζάς. Και εκείνος έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ εξελέγη πρώτος σε σταυρούς το 2010. Δεν είναι λοιπόν εύκολη υπόθεση η αντικατάστασή του, όπως επίσης θεωρείται δύσκολο να αντικατασταθεί και ο αντιδήμαρχος, Ανδρέας Καραγιάννης.
Εκείνοι πάντως που περιμένουν να αξιοποιηθούν είναι ο Γιάννης Αδαμόπουλος και ο Δημήτρης Πολίτης.
Επιπλέον, σημειώνεται ότι από τους έξι αντιδημάρχους μισθό θα δικαιούνται οι τέσσερις. Αναζητείται ωστόσο φόρμουλα, ώστε να παίρνουν λεφτά και οι έξι...
Στ.Μ.