Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 14:20

Η Αντιφασιστική καταγγέλλει ότι το Λιμενικό “εξαφάνισε” πρόσφυγες που είχαν βγει στο Βασιλίτσι

Η Αντιφασιστική καταγγέλλει ότι το Λιμενικό “εξαφάνισε” πρόσφυγες που είχαν βγει στο Βασιλίτσι

Με επίσημη καταγγελία της η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας ζητά να μάθει ποια είναι η τύχη προσφύγων που είχαν βγει στο Βασιλίτσι. Όπως τονίζει, το Λιμενικό “εξαφάνισε” τους συγκεκριμένους πρόσφυγες, ενώ σημειώνει ότι το Λιμενικό και η Frontex εξαφανίζουν αφίξεις προσφύγων με σκοπό την παράνομη και απάνθρωπη επαναπροώθησή τους. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, ο υπολιμενάρχης μας παρέπεμψε για το θέμα στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, σημειώνοντας ότι το Λιμενικό της περιοχής δεν προέβη σε καμία διαχείριση για το συγκεκριμένο ζήτημα την ύπαρξη του οποίου απέφυγε να αναγνωρίσει…

Η καταγγελία της Αντιφασιστικής Κίνησης, με τίτλο “καταγγελία παράνομης μεταχείρισης νεοαφιχθέντων προσφύγων” έχει ως εξής: “Την Τετάρτη 22/9 εντοπίστηκαν πρόσφυγες σε παραλία κοντά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι τους συνέδραμαν με νερά κλπ. Παρόντες ήταν και άνδρες του Λιμενικού. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων όμως αντί να ακολουθήσει η διαδικασία καταγραφής των ανθρώπων αυτών σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας, το Λιμενικό τους "εξαφάνισε", απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου της τοπικής ΕΡΑ ότι "δεν υπάρχει καταγραφή άφιξης στο Βασιλίτσι" . Ουσιαστικά, έκτοτε η τύχη των ανθρώπων αυτών αγνοείται.

Η πρακτική της εξαφάνισης των αφίξεων με σκοπό την παράνομη και απάνθρωπη επαναπροώθηση προσφύγων, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή, από το Λιμενικό και την Frontex, έχει καταγγελθεί από καιρό και η χώρα μας βρίσκεται ήδη υπόλογη για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη βάση τέτοιων περιστατικών που αφορούν παράνομες επαναπροωθήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΑΦΙΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣΤΕΡΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας”