Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 19:43

Ο απόηχος από τις απρόσμενες αποφάσεις του δημάρχου για τον ανασχηματισμό

Δημήτρης Μπούχαλης Δημήτρης Μπούχαλης

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΠΛΗΞΗ
Αν ένας αντιδήμαρχος έφερε πίσω και με το παραπάνω τα λεφτά που πήρε, ως αντιμισθία, από το Δήμο Καλαμάτας, αυτός ήταν ο Δημήτρης Μπούχαλης. Ως εκ τούτου, ήταν δικαιολογημένη η έκπληξη πολλών συμβούλων της πλειοψηφίας όταν άκουσαν από το δήμαρχο ότι ο Δημήτρης Μπούχαλης…

…όχι απλά θα αντικατασταθεί, αλλά θα υποβιβαστεί σε αντιπρόεδρο της… Φάρις, με πρόεδρο τον Νίκο Μπασακίδη!
Από το… σφαγείο όμως πέρασαν και άλλοι χθες το βράδυ και όχι μόνο ο Δημήτρης Μπούχαλης. Ο πιο παλιός συνεργάτης του δημάρχου και κατά πολλούς ο πιο έμπιστός του άνθρωπος, ο Γιάννης Καμβυσίδης, από αντιδήμαρχος Καθαριότητας μετατέθηκε στην αντιπροεδρία της ΔΕΥΑΚ, υπό τον Ανδρέα Καραγιάννη. Έκπληξη αποτελεί και η υποβάθμιση της Παναγιώτας Ντίντα, η νεότερη δημοτική σύμβουλος, που έδειχνε να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης του δημάρχου, ο οποίος ωστόσο από αντιδήμαρχο την έκανε αντιπρόεδρο του Διοκλή με πρόεδρο τον Κώστα Αθανασόπουλο.
Σημειώνεται πάντως ότι στο Δήμο Καλαμάτας μισθό έχουν και οι αντιπρόεδροι των νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων.
Ειδικά για τον Δημήτρη Μπούχαλη, για το λόγο της υποβάθμισής του δεν υπάρχει επίσημη εξήγηση. Πάντως όλοι εξεπλάγησαν και ακόμη και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που έχουν συγκρουστεί πολιτικά μαζί του εξέφρασαν την έκπληξή τους, σημειώνοντας ότι όχι μόνο γνώριζε πολύ καλά τα οικονομικά θέματα αλλά προσπάθησε να μαζέψει έσοδα από οφειλέτες χωρίς να λογαριάσει τόσο το πολιτικό κόστος όσο και το ενδεχόμενο επαγγελματικό κόστος που είχε ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου.
Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Μπούχαλης σε πολλές περιπτώσεις είχε προσφέρει και χορηγίες σε υπηρεσίες του Δήμου, αγοράζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή καλύπτοντας άλλες δαπάνες.
Από την άλλη ωστόσο, προκάλεσε ενδιαφέρον η απόφαση του δημάρχου να εμπιστευθεί δύσκολες αρμοδιότητες σε νέους δημοτικούς συμβούλους που δεν διαθέτουν την εμπειρία και ενδεχομένως τις γνώσεις. Τρεις λοιπόν καινούργιοι δημοτικοί σύμβουλοι ανέλαβαν πολύ μεγάλες ευθύνες, ο φαρμακοποιός Παύλος Μπουζιάνης την αντιδημαρχία Οικονομικών, ο ηλεκτρολόγος μηχανικός αυτοκινήτων Θανάσης Βασιλόπουλος την αντιδημαρχία Καθαριότητας και ο μηχανικός και οικονομολόγος Δημήτρης Δημόπουλος την αντιδημαρχία Νέων Έργων και Προγραμματισμού.
Πολλοί σχολίασαν θετικά το ότι ο δήμαρχος εμπιστεύθηκε αυτούς τους νέους στο Δήμο ανθρώπους, αν και υπάρχουν και ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι ο κ. Νίκας έκανε αυτές τις επιλογές γιατί, εν όψει των επόμενων εκλογών, θέλει να έχει στις θέσεις ευθύνης άτομα που δεν είναι ακόμη σε θέση να εκδηλώσουν φιλοδοξίες…
Στ.Μ.