Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 09:14

Ψύξη θέρμανση στην “Τέντα” - Επισκευές στο Πολυκλαδικό από τις Κτιριακές Υποδομές

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ 
Περίπου το ερχόμενο Πάσχα στο γυμναστήριο της “Τέντας” θα λειτουργεί σύστημα ψύξης και θέρμανσης, έργο της δημόσιας εταιρίας ιδιωτικού δικαίου “Κτιριακές Υποδομές, προϋπολογισμού 340.000 ευρώ. Επίσης άμεσα οι “Κτιριακές Υποδομές” αναμένεται να αποφασίσουν την ανάθεση έργων για την υγρομόνωση-θερμομόνωση στο Πολυκλαδικό και θα ακολουθήσουν εργασίες για την προστασία του φέροντος οργανισμού των οικοδομημάτων του σχολικού συγκροτήματος. Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της εταιρίας, σημειώνοντας ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις έχει ο πρώην πρωθυπουργός, βουλευτής Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς…

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, κ. Βασιλόπουλος, την Τρίτη, κατά την επίσκεψή του στις “Κτιριακές Υποδομές”, “έπεσαν οι υπογραφές για ένα σημαντικό έργο που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κεντρικού κλιματισμού – αερισμού  στο Κλειστό της “Τέντας”. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού στα 340.000 € το οποίο έρχεται να λύσει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας και να αναβαθμίσει το Κλειστό της “Τέντας”.

Να πω ότι η συνεργασία με τον πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών Τίμο Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, τον Θανάση Γιάνναρη, είναι εξαιρετική και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Χθες, κατά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, υπήρξε και ενημέρωση ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Σε περίπου ένα 15νθήμερο θα εκκινήσουν οι εργασίες και υπάρχει η εκτίμηση ότι το έργο θα έχει παραδοθεί κοντά στο Πάσχα.

Όπως έχω πει και στο παρελθόν με τη συγκεκριμένη παρέμβαση ψύξης – θέρμανσης, η “Τέντα” θα γίνει απόλυτα λειτουργική καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Είναι ένα αίτημα χρόνων που ικανοποιούμε και να πω στο σημείο αυτό ότι προσωπικό ήταν και το ενδιαφέρον που έδειξε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ένα ενδιαφέρον που είναι διαρκές και αφορά όλα τα θέματα του Δήμου μας.

Ταυτόχρονα, σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των “Κτιριακών Υποδομών”, ενημερώθηκαν για δύο ακόμα σημαντικότατες παρεμβάσεις που λαμβάνουν πορεία υλοποίησης, στη βάση των δεσμεύσεών μας και των διεκδικήσεων που είχαμε το προηγούμενο διάστημα.

Όπως, λοιπόν, ενημερώθηκα στο πρώτο συμβούλιο του έτους έχει ενταχθεί ως θέμα η σημαντικότατη παρέμβαση της προμήθειας και τοποθέτησης υγρομονωτικών και θερμομονωτικών υλικών για τη στεγανοποίηση και θερμομόνωση οροφών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου της Καλαμάτας. Επιπλέον, ακολουθούν σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχαν υπηρεσιακά στελέχη της ΚΤΥΠ και εργασίες αποκατάστασης ενανθρακώσεων φέροντος οργανισμού στο εν λόγω κτηριακό συγκρότημα. Οι παρεμβάσεις αυτές αγγίζουν συνολικά το 1.200.000€.

Τέλος, θετικά είναι τα νέα και ως προς την εξέλιξη της υπό εκπόνησης μελέτης για το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο, με την εκτίμηση των στελεχών του Οργανισμού ότι η εν λόγω μελέτη θα είναι έτοιμη προς παράδοση τον Απρίλιο, οπότε και μένει η εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης, μέσα από την κατατεθειμένη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” πρότασης, προϋπολογισμού άνω των 6.800.000 €.

Συνεχίζουμε, με σκληρή δουλειά, επιμονή, σχέδιο και όραμα, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας. Εμείς απαντάμε με το έργο μας”.