Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2013 16:44

Επιτάξεις για να είναι έτοιμος ο περιμετρικός ως τον κόμβο Καρέλια μέχρι τον Σεπτέμβριο

Γιάννης Καρνέσης και Παναγιώτης Νίκας, σήμερα το μεσημέρι Γιάννης Καρνέσης και Παναγιώτης Νίκας, σήμερα το μεσημέρι

ΔΙΛΗΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
Ένα δίλημμα, που θα μπορούσε να κριθεί και ως εκβιαστικό, τέθηκε το μεσημέρι σε ιδιοκτήτες οικοπέδων της περιοχής του Ασπροχώματος, από τα οποία θα περάσει ο κλάδος που θα συνδέει τον περιμετρικό δακτύλιο με τη λεωφόρο Αθηνών…

Οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν να παραδώσουν τη γη τους που έχει επιταχθεί και να πάρουν αμέσως την αποζημίωσή τους, διαφορετικά η γη θα απαλλοτριωθεί μέσω της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης του Ασπροχώματος, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν πρόκειται να πάρουν λεφτά ή αυτά που θα πάρουν θα είναι πολύ λίγα σε σχέση με την αποζημίωση της επίταξης!
Ο διευθυντής του υπουργείου Υποδομών για τα έργα της Πελοποννήσου με σύμβαση παραχώρησης, Γιάννης Καρνέσης και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, είπαν στους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ότι η πιο συμφέρουσα για εκείνους λύση είναι να παραδώσουν τη γη και να υλοποιηθεί η επίταξη.
Ο κ. Καρνέσης τόνισε επίσης ότι αυτή η λύση θα εξυπηρετήσει πάρα πολύ το έργο του περιμετρικού δακτυλίου και την πόλη της Καλαμάτας, γιατί θα ανοίξει ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου, που είναι η κατασκευή και λειτουργία του περιμετρικού μέχρι τον κόμβο Καρέλια έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί 170.000.000 ευρώ, που είναι ήδη διαθέσιμα για να πληρωθούν οι επιτάξεις και να κατασκευαστεί ο κλάδος σύνδεσης του περιμετρικού με την Αθηνών. Τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη για την πόλη να προχωρήσει αυτή η διαδικασία» και ότι θα είναι κρίμα να μην γίνει άμεσα το έργο και να χαθούν αυτά τα χρήματα.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για οκτώ ιδιοκτησίες και για συνολική έκταση μήκους 400 μέτρων. Οι ιδιοκτήτες έδειξαν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τη γη τους, να πάρουν την αποζημίωση και στο δικαστήριο να διεκδικήσουν τη βελτίωση της τιμής.
Η απάντηση των ιδιοκτητών στο υπουργείο Υποδομών πρέπει να δοθεί εντός ενός μήνα.
Στ.Μ.