Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 17:04

Σε ένα μήνα αρχίζει το έργο στη Μικρά Μαντίνεια

Σε ένα μήνα αρχίζει το έργο στη Μικρά Μαντίνεια

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ;
Τάμα στο Θεό ώστε να κρατήσει ήρεμη τη θάλασσα τουλάχιστον για ένα μήνα, θα πρέπει να κάνουν όσοι περνούν από τη Μικρά Μαντίνεια, όπου τα κύματα «έφαγαν» τον παραλιακό δρόμο…

Στην περιοχή άμεσα δεν πρόκειται να γίνει καμία επέμβαση για την προστασία του δρόμου, μιας και ο Δήμος αναμένει την εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο της προστασίας της ακτογραμμής της Μικράς Μαντίνειας από τη διάβρωση της θάλασσας.
Ο εργολάβος δεν ξεκινάει το έργο αν πρώτα δεν του χορηγηθεί η βεβαίωση, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την καταλληλότητα των ογκόλιθων που πρόκειται να χρησιμοποιήσει. Προφανώς ο εργολάβος δεν θέλει να βρεθεί στη θέση που βρίσκεται ο εργολάβος της προστασίας της ακτογραμμής στο Ακρογιάλι, ο οποίος επί δύο μήνες δεν δουλεύει ακριβώς επειδή αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου για τους ογκόλιθους του έργου.
Σημειώνεται ότι στο σημείο που η θάλασσα έχει φάει το δρόμο προβλέπεται η κατασκευή «μπαστουνιού», που θα μπει μέσα σε θάλασσα σε μήκος 20 μέτρων, ενώ το ύψος του θα φτάνει τα δύο μέτρα επάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Στ.Μ.