Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013 11:42

“Όχι στην ποινικοποίηση του δικαιώματος στους εργατικούς αγώνες”

Κώστας Πετρόπουλος από την ΠΑΣΕΒΕ Κώστας Πετρόπουλος από την ΠΑΣΕΒΕ

ΠΑΣΕΒΕ
Να μην δείξουν οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι καμία ανοχή στην απόπειρα ποινικοποίησης του δικαιώματος στους εργατικούς αγώνες, ζητάει η γραμματεία Μεσσηνίας της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης (ΠΑΣΕΒΕ), η οποία πλαισιώνει το ΠΑΜΕ…

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, «Για μία ακόμη φορά η τρικομματική κυβέρνηση της ντροπής, με την παραίνεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσπαθεί να υποτάξει κάθε ριζοσπαστική, αγωνιστική φωνή, προωθώντας την απαγόρευση των απεργιών, επαναφέροντας ακόμα και το κατάπτυστο δικαίωμα των εργοδοτών για το λοκ-άουτ (ανταπεργία). Συγχρόνως επεμβαίνει στον τρόπο λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος  έχοντας στόχο και σκοπό την εξ ολοκλήρου χειραγώγηση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών. Εκείνων που γνωρίζουν ποιος είναι ο εχθρός τους και πως μόνο οργανωμένα μπορούν να τους αντιμετωπίσουν . Πρέπει η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι και όλα τα λαϊκά στρώματα να ενωθούν και να αποκρούσουν αυτό που τους ετοιμάζουν . Να στρέψουν την δύναμή τους ενάντια στην ολιγαρχία του πλούτου, των κυβερνήσεών τους και της αντιλαϊκής Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημιουργούν τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.
Καμμία ανοχή, καμμία υποταγή. Καμμία αλυσίδα δεν αντέχει στην αντίσταση του λαού. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ».