Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 17:00

Τα κάτω πάνω… στο ετοιμόρροπο διατηρητέο κτήριο Αλειφέρη

«ΤΥΛΙΧΘΗΚΕ» Ο ΟΡΟΦΟΣ
Μια εντελώς αντίθετη εικόνα του ετοιμόρροπου αλλά διατηρητέου κτηρίου Αλειφέρη, είδαν σήμερα οι επαγγελματίες της γύρω περιοχής και οι περαστικοί. Το προστατευτικό δίχτυ είχε φύγει από το κάτω μέρος του κτηρίου και είχε πάει στο επάνω…

Αυτό βέβαια δεν συνέβη από μόνο του, αλλά το έκανε ο εργολάβος στον οποίο το Ελληνικό Δημόσιο, που είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, είχε αναθέσει τη λήψη μέτρων για την άρση της επικινδυνότητας.
Ο εργολάβος λοιπόν, με τον οποίο συνομιλήσαμε, ενίσχυσε το στέγαστρο του κτηρίου, ώστε να κρατάει όσους σοφάδες και αν πέσουν, τοποθέτησε επάνω από το στέγαστρο ένα πλέγμα με σκοπό επίσης να συγκρατούνται οι σοφάδες, ενώ τύλιξε με δίχτυ τον εξωτερικό τοίχο του ορόφου, πάλι για να συγκρατούνται οι σοφάδες. Επιπλέον ασφάλισε τις λαμαρίνες της οροφής του κτηρίου, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να τις πάρει ο αέρας αλλά και να μην περνούν νερά στο εσωτερικό.
Όσον  αφορά το δίχτυ και τις σκαλωσιές που υπήρχαν στο κάτω μέρος του κτηρίου, απομακρύνθηκαν, γιατί δεν χρειάζονταν μετά τις επεμβάσεις που έγιναν στο επάνω μέρος.
Πάντως η εικόνα του κτηρίου είναι πάρα πολύ άσχημη και πολλοί ρωτούν πότε επιτέλους θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του Δήμου, ότι θα τυλίξει το διατηρητέο κτήριο με προστατευτικό δίκτυ, στο οποίο θα είναι τυπωμένες οι όψεις του σημαντικού αυτού αρχιτεκτονήματος.
Στ.Μ.