Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 03:54

Ο Μ. Τρεμόπουλος για την Πελοποννήσο και τη διαφθορά στην αυτοδιοίκηση

Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ορέστης Κολοκούρης και Νίκος Σαράντης Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ορέστης Κολοκούρης και Νίκος Σαράντης

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Είναι εδώ, όρθιοι παρά τα κακά αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων και με προτάσεις που αποτελούν διέξοδο στην κρίση. Αυτό τόνισαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην Καλαμάτα, οι Οικολόγοι Πράσινοι με τον συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, Μιχάλη Τρεμόπουλο…

Όπως τόνισε ο πρώην ευρωβουλευτής των Ελλήνων Οικολόγων Πράσινων, φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ίδρυση  του κόμματος στη χώρα μας, το οποίο έχει μπει σε μια διαδικασία επανεκκίνησης της επικοινωνίας με τους πολίτες και ανάπτυξης της δραστηριοποίησής του, με βασικό σκοπό την είσοδο στην επόμενη Βουλή.
«Θέλουμε να γίνουμε μέρος της λύσης και θα το πετύχουμε», είπε ο κ. Τρεμόπουλος, τονίζοντας με έμφαση ότι οι προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων είναι αυτές που θα αλλάξουν την κατάσταση στη χώρα μας.
Αναφερόμενος στα θέματα της Πελοποννήσου επικεντρώθηκε στο πρόβλημα των σκουπιδιών, τονίζοντας μάλιστα ότι η σύγκριση με άλλες περιοχές είναι συντριπτικά αρνητική! Είπε ότι η δεματοποίηση των σκουπιδιών δεν είναι λύση και αντίθετα μεταθέτει το πρόβλημα. Υπογράμμισε δε ότι η μόνη λύση είναι η μείωση των αποβλήτων μας, η κατάργηση των συσκευασιών μιας χρήσης, η δημιουργία προϊόντων που να αντέχουν στο χρόνο, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση.
Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι στην Πελοπόννησο υπάρχει θέμα και με τα νερά, ούτε ορθολογική διαχείριση γίνεται αλλά και η ποιότητά τους υποβαθμίζεται από τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα και τα σκουπίδια.
Επίσης είπε ότι βασικό ζήτημα είναι και ο σιδηρόδρομος, για τον οποίο ανέφερε ότι αποτελεί το βιώσιμο μέσο μεταφοράς που φέρνει ανάπτυξη, ωστόσο στην Πελοπόννησο τον κρατάνε κλειστό. Τόνισε μάλιστα ότι ο σιδηρόδρομος πρέπει να λειτουργήσει κανονικά και όχι μόνο για εκδρομές και τουριστικούς σκοπούς.
Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για  υδρογονάνθρακες, ο κ. Τρεμόπουλος υπογράμμισε ότι η χώρα δεν μπορεί να εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα και αντίθετα πρέπει να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον αέρα, τον ήλιο κ.λπ
Ακόμη, ερωτήθηκε για την υπόθεση του Λάμπρου Μπούκλη, του περιφερειακού συμβούλου, τον οποίο οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου σταμάτησαν να στηρίζουν. Όπως είπε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο Λάμπρος Μπούκλης είναι μέλος του κόμματος, ωστόσο πρόσθεσε ότι σε όλα τα κόμματα συμβαίνει κάποιοι να έρχονται σε αντίθεση ή και αντιπαράθεση μεταξύ τους, όπως επίσης σημείωσε ότι είναι δημοκρατικό να υπάρχουν εναλλαγές προσώπων ακόμη και αποφάσεις που ανακαλούν κάποιες επιλογές. Επιπλέον όμως σημείωσε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι λειτουργούν αποκεντρωμένα και περισσότερα για την υπόθεση του Λάμπρου Μπούκλη μπορεί να πει η επιτροπή της Πελοποννήσου.
Τέλος, ο κ. Τρεμόπουλος, με αφορμή την επιβολή της ποινής  των ισοβίων στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, σχολίασε ότι «η βαριά καταδίκη του πρώην φτερωτού γιατρού και δημάρχου απέδειξε ότι η διαφθορά είναι παρούσα και στην αυτοδιοίκηση». Είπε όμως ότι η διαφάνεια δεν θα έρθει με την επιβολή  βαριών ποινών σε ορισμένα πρόσωπα που είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου» αλλά από τους θεσμούς και από νέα πρόσωπα που θα υπηρετούν  τους πολίτες και όχι τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Τον Μιχάλη Τρεμόπουλο συνόδευσε το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Ορέστης Κολοκούρης, ενώ τους δύο πλαισίωσαν το τακτικό μέλος  του Πολιτικού Συμβουλίου Δήμητρα Λυμπεροπούλου και ο Νίκος Σαράντης.
Στ.Μ.