Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 16:13

«Άνθρακες ο θησαυρός» του επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Κώστας Μαργέλης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ3

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΓΕΛΗ
Η μισή Ελλάδα θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, σχολίασε σήμερα ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, αναφερόμενος στην εντολή για την άσκηση ποινικής δίωξης σε όσους οφείλουν στο Δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, η οποία τόνισε ότι αποτελεί άλλη μια…

…απειλή προς την τρομοκρατημένη ελληνική κοινωνία.
Με ποινικές διώξεις στους δοκιμαζόμενους φορολογούμενους δεν πρόκειται να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Μαργέλης, που αναφέρθηκε και στην πολυδιαφημισμένη  υπόθεση της χορήγησης επιδόματος ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες, την οποία όμως είπε «άνθρακες ο θησαυρός».
Ειδικότερα, για το θέμα των ποινικών διώξεων στους οφειλέτες ο κ. Μαργέλης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Στην εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Εσόδων Χ. Θεοχάρη, εφιστάται η προσοχή των προϊσταμένων των Εφοριών για την άσκηση ποινικών διώξεων σε κάθε φορολογούμενο με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ, εφόσον έχει περάσει διάστημα 4 μηνών από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εξόφλησής τους.
Εάν τελικά εφαρμοστεί η εγκύκλιος αυτή θα πρέπει η μίση Ελλάδα να μπει στη φυλακή. Η διαρκής αύξηση της φορολογίας τα τελευταία χρόνια, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η έλλειψη μέχρι σήμερα κάθε αναπτυξιακού μέτρου έχουν βυθίσει στα χρέη τους συμπολίτες μας. Ακόμα και αυτοί που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ως καλοπληρωτές του Δημοσίου, τώρα αδυνατούν να πληρώσουν. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην ήδη τρομοκρατημένη κοινωνία, δε μπορεί συνέχεια να δείχνεις απειλητικά το δάχτυλο, εντείνοντας έτσι το κλίμα απογοήτευσης, που αποτρέπει τους συμπολίτες μας να κάνουν μία επιχείρηση μικρή ή μεγάλη, αφού όλη την ημέρα ακούν στα ΜΜΕ για φυλακές και κατασχέσεις. Στην αρχή, επιχείρησαν με διακοπή του ρεύματος να μας υποχρεώσουν να πληρώσουμε το γνωστό χαράτσι της ΔΕΗ, τώρα καθημερινά ακούμε για ποινικές διώξεις, για φυλακές και κατασχέσεις. Πρέπει να γίνει κάτι, ώστε το άσχημο κλίμα που βιώνουμε να αλλάξει και να επικρατήσει ένα κλίμα γαλήνης και ηρεμίας».
Σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες ο Κώστας Μαργέλης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Το υπουργείο Εργασίας έχει θέσει, ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος, να έχουν εξοφληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία. Μάλλον δεν έχει ενημερώσει κανείς το υπουργείο Εργασίας ότι τα μαγαζιά κλείνουν υπό το βάρος των οφειλών σε Εφορία και ΤΕΒΕ. Μάλλον δεν έχει πει κανείς στο υπουργείο Εργασίας ότι ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν μπορεί να πληρώσει τον ΟΑΕΕ στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Και αυτοί που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ και Εφορία) ποιος ο λόγος να διακόψουν το επάγγελμα τους;.
Τελικά στην πράξη το επίδομα ανεργίας των ελευθέρων επαγγελματιών αποδείχθηκε «Άνθρακες ο θησαυρός».
Στ.Μ.