Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2013 18:13

Σε συμμαχία για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων καλεί ο αντιδήμαρχος

Γιάννης Παπαδόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος, Γιάννης Λιοντήρης Γιάννης Παπαδόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος, Γιάννης Λιοντήρης

ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΑ
Συμμαχία με τους πολίτες για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, μέσω της κομποστοποίησης τόσο των κλαδεμάτων όσο και των οργανικών, ζήτησε σήμερα ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το όφελος θα είναι μεγάλο και από περιβαλλοντική αλλά και από οικονομική άποψη…

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος με τους διευθυντές Καθαριότητας, Γιάννη Παπαδόπουλο και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Λιοντήρη, υπογράμμισε ότι με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά η εναπόθεση κλαδεμάτων στα πεζοδρόμια δίπλα από τους κάδους ή οπουδήποτε αλλού. Όσοι καθαρίζουν τους κήπους τους οφείλουν τα κλαδέματα είτε να τα κομποστοποιούν οι ίδιοι στους χώρους τους είτε να τα μεταφέρουν για κομποστοποίηση στις εγκαταστάσεις του Δήμου που βρίσκονται δίπλα στο Βιολογικό Καθαρισμό.
Σε ό,τι αφορά την κομποστοποίηση των οργανικών, ο κ. Βασιλόπουλος ανακοίνωσε ότι υπάρχει το πρόγραμμα είτε της οικιακής κομποστοποποίησης, στο οποίο όσοι συμμετέχουν θα επωφεληθούν με μείωση των δημοτικών τελών κατά 20% είτε της συνοικιακής κομποστοποίησης, που εφαρμόζεται σε συνεργασία με την ομάδα Re:Think project.
Σε ο,τι αφορά πάντως το πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης, ο Δήμος μέχρι τώρα δεν έχει προβεί σε μείωση των δημοτικών τελών προς όσους κομποστοποιούν στο σπίτι τους τα οργανικά τους απορρίμματα, γιατί η διεύθυνση Καθαριότητας δεν έχει προβεί στη σχετική πιστοποίηση. Ωστόσο ο αντιδήμαρχος κ. Βασιλόπουλος διαβεβαίωσε ότι η πιστοποίηση αυτή θα ξεκινήσει άμεσα και θα ισχύσει οπωσδήποτε η απόφαση για μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%.
Στ.Μ.