Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2013 08:43

Κατάληψη οι φοιτητές, «γραπτές παρεμβάσεις» οι φορείς για το ΤΕΙ Καλαμάτας…

ΣΧΕΔΙΟ «ΑΘΗΝΑ»
Σε κατάληψη τελεί από χθες το ΤΕΙ Καλαμάτας, από τους φοιτητές όλων των σχολών, ωστόσο οι τοπικοί φορείς θα αντιδράσουν για το σχέδιο «Αθηνά» με… «γραπτές παρεμβάσεις» και επιδίωξη συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας…

Η κατάληψη, που γίνεται για την τελική πρόταση του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο αποδυναμώνει το ΤΕΙ, όχι μόνο με την αφαίρεση του Τμήματος Λογοθεραπείας, θα συνεχιστεί και σήμερα Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα οι φοιτητές θα κάνουν νέες συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχιση της αντίδρασής τους.
Σε ό,τι αφορά τώρα τους φορείς, σε συνάντηση που είχαν φοιτητές με το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και τη διοίκηση του ΤΕΙ συμφωνήθηκε, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου, «να γίνουν αμέσως γραπτές παρεμβάσεις, στο πνεύμα της τελευταίας απόφασης του Συμβουλίου Διοίκησης του ΤΕΙ επί των προτάσεων του σχεδίου «Αθηνά» και να υπάρξει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, καθηγητή Κ. Αρβανιτόπουλο και αν δεν δοθεί ημερομηνία συνάντησης, επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν ο Δήμαρχος, εκπρόσωποι του ΤΕΙ και των σπουδαστών κ.ά. να επισκεφθεί το Υπουργείο Παιδείας και να επιδιώξει συνάντηση. Ο Δήμαρχος με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη σημασία και αξία του Τμήματος Λογοθεραπείας, όχι μόνο για το δυναμισμό του ΤΕΙ, αλλά και εξαιτίας της προσφοράς που ήδη υπάρχει προς εκατοντάδες παιδιά της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής, τα οποία αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαταραχής στο λόγο».
Στ.Μ.