Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2013 17:39

Σκανδαλώδης η απόφαση για το κλείσιμο του Τμήματος Λογοθεραπείας λένε φοιτητές

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΤΕΙ
Το άμεσο κλείσιμο του Τμήματος Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας δεν δικαιολογείται, εκτός αν η σκανδαλώδης απόφαση λήφθηκε για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα εμπόρων της εκπαίδευσης. Αυτό υποστηρίζουν φοιτητές του ΤΕΙ –αλλά και ορισμένοι καθηγητές- που αποφάσισαν σήμερα την παράταση της κατάληψης μέχρι…

…και την Παρασκευή. Μάλιστα όσο θα διαρκεί η παράταση οι φοιτητές θα προβούν σε σειρά και άλλων κινητοποιήσεων, όπως πορείες και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, πρωτοβουλίες ενημέρωσης της κοινής γνώμης και εξασφάλισης των υποστήριξης των τοπικών φορέων.
Πλήθος αναρτήσεων στο διαδίκτυο εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι τουλάχιστον δεν δόθηκε μια ολιγόχρονη παράταση στη μεταφορά του Τμήματος από το ΤΕΙ Καλαμάτας στην Πάτρα, όπως έχει δοθεί για πλήθος άλλων τμημάτων και σχολών που μεταφέρονται.
Επιπλέον δε τονίζεται ότι με την άμεση αποχώρηση του Τμήματος Λογοθεραπείας ανοίγει ο δρόμος ώστε να λειτουργήσει ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα με το συγκεκριμένο αντικείμενο, το οποίο θα έβρισκε «εύφορο έδαφος» μετά από τη δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνεται ότι οι φοιτητές πραγματοποίησαν και σήμερα το πρωί πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.
Στ.Μ.