Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2012 03:30

«Ο Βιολογικός λειτουργεί άψογα», απαντάει ο Σαράντος Μαρινάκης

Ο Σαράντος Μαρινάκης με το δήμαρχο Καλαμάτας στο Βιολογικό Καθαρισμό Ο Σαράντος Μαρινάκης με το δήμαρχο Καλαμάτας στο Βιολογικό Καθαρισμό

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού είναι πάρα πολύ καλά, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Σαράντος Μαρινάκης, ο οποίος, ωστόσο, δέχεται τις παρατηρήσεις του Σωματείου και των εργαζομένων στη Μονάδα, ότι δηλαδή υπάρχει έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού για την παρακολούθηση της λειτουργίας της.
Χθες το πρωί, η διοίκηση του Σωματείου και οι εργαζόμενοι στη Μονάδα του Βιολογικού έκλεισαν την πύλη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωσή του, όπως τόνισαν.

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι, με την έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί η τήρηση των όρων ασφαλείας και, κατά συνέπεια, υπάρχει κίνδυνος μη σωστής λειτουργίας και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Ο Σαράντος Μαρινάκης, ωστόσο, υποστήριξε ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει, ενώ το μεσημέρι θα συζητήσει το θέμα με το Σωματείο. Όσο για την έλλειψη προσωπικού, υπογράμμισε ότι με τα μέτρα της τρόικας έχουν απαγορευτεί οι προσλήψεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να γίνει κάτι σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η ΔΕΥΑΚ έχει αναθέσει έργο για την τηλεδιαχείριση της λειτουργίας του Βιολογικού, αλλά και των δικτύων αποχέτευσης, οπότε θα εξαλειφθεί η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού.
Όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεων του Βιολογικού, ο Σαράντος Μαρινάκης ανέφερε ότι γίνεται ένας αγώνας, ώστε να ενταχθεί το σχετικό έργο στο ΕΣΠΑ. Δήλωσε, μάλιστα, ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, ύστερα από τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, προς την κατεύθυνση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη.
Στ.Μ.