Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 00:01

Φεύγει οριστικά το Τμήμα Λογοθεραπείας το 2018!

ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Οριστική είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την αφαίρεση του Τμήματος Λογοθεραπείας από το ΤΕΙ Καλαμάτας, όχι όμως άμεσα αλλά από το 2018. Το Τμήμα βγαίνει εκτός μηχανογραφικού δελτίου…

…και η παράταση μέχρι το 2018 δόθηκε προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι φοιτητές.
Η εξέλιξη αυτή δεν μπορεί βέβαια να χαρακτηριστεί θετική, αντίθετα έρχεται να αποδυναμώσει σε μεγάλο βαθμό το ΤΕΙ Καλαμάτας, που χάνει το δυναμικότερο Τμήμα του και σιγά σιγά θα μπει σε πορεία υποβάθμισης μέχρι να μαραζώσει και να κλείσει!
Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας είναι από τα κορυφαία Τμήματα της χώρας, σε ό,τι αφορά το ποσοστό των φοιτητών που εισάγονται με βαθμολογία πάνω από τη βάση του 10. Ειδικότερα, μόλις το 3,17 % εισήχθη πέρσι με βαθμό κάτω από τη βάση, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στο Τμήμα Βιολογικών Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας ήταν 94,92% ή στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν 91,67%. Με πρόσχημα λοιπόν τη μη ύπαρξη μόνιμων καθηγητών το υπουργείο κλείνει ένα εξαιρετικά δυναμικό Τμήμα, το οποίο θα συμπαρασύρει στο κλείσιμο μελλοντικά ολόκληρο το ΤΕΙ.
Στ.Μ.