Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013 22:41

Υπό παραίτηση μέλη της Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας για το «Αθηνά»

Υπό παραίτηση μέλη της Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας για το «Αθηνά»

Ι.ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ-Ε.ΜΠΙΤΣΑΝΗ
Την παραίτησή τους στη διάθεση του Συμβουλίου του ΤΕΙ Καλαμάτας έθεσαν σήμερα ο Γιάννης Παπουτσής και η Ευγενία Μπιτσάνη, σε μια ύστατη προσπάθεια πίεσης του υπουργείου Παιδείας, ώστε να αλλάξει την άδικη απόφασή του για την υποβάθμιση του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας…

Το συγκεκριμένο Τμήμα υποβαθμίζεται σε κατεύθυνση, όταν το αντίστοιχο τμήμα στο ΤΕΙ Αθήνας μένει άθικτο! Ο Γιάννης Παπουτσής είναι καθηγητής στο Τμήμα και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ, ενώ η Ευγενία Μπιτσάνη είναι πρόεδρος του Τμήματος και μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ.
Στην επιστολή της παραίτησής τους υπογραμμίζουν: «Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων του σχεδίου «Αθηνά», είμαστε στη δυσάρεστη θέση να θέσουμε στη διάθεση του Συμβουλίου την παραίτησή μας, από μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος.
Αναγκαζόμαστε σε αυτή την ενέργεια ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας για την άδικη, παράλογη και άνιση αντιμετώπιση του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας σε σχέση με το ομότιτλο και αδελφό του Τμήμα ΔΜΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, το οποίο στο σχέδιο «Αθηνά» μένει ανέπαφο διατηρώντας ουσιαστικά στο ακέραιο την οντότητα και την ταυτότητά του.
Όπως αναφέρεται στο σχέδιο «Αθηνά» το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Καλαμάτας, στο οποίο έχουμε την τιμή να είμαστε καθηγητές, μετατρέπεται σε κατεύθυνση από το 5ο εξάμηνο του νέου προτεινόμενου Τμήματος. Έτσι από τα δύο αυτά ίδια Τμήματα θα δημιουργούνται απόφοιτοι δύο ταχυτήτων και με διαφορετική υποδομή στο επιστημονικό τους αντικείμενο. Το γεγονός αυτό οδηγεί σε απαξίωση του Τμήματός μας και των φοιτητών του,  σε σχέση με το αντίστοιχο του ΤΕΙ Αθήνας.
Δεδομένου δε ότι: α) η πρόταση του Τμήματός μας, η οποία προωθήθηκε στο Υπουργείο μέσω του Συμβουλίου του Ιδρύματός μας, απορρίφθηκε χωρίς να εξεταστεί καν και να συζητηθεί με τα αρμόδια όργανα του ΤΕΙ-Κ.
β) ότι ακόμα και σήμερα το Υπουργείο επιμένει να παραπληροφορεί σε σχέση με τη δυναμικότητα και την πληρότητα του Τμήματος σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό τη στιγμή που είμαστε το μόνο Τμήμα του ΤΕΙ που δεν απασχολεί κανέναν συμβασιούχο.
Αναλαμβάνουμε το βάρος της ευθύνης απέναντι στους φοιτητές μας και στους συναδέλφους του Τμήματός μας, πιστεύοντας ότι με την πράξη αυτή μπορεί να υπάρξει δικαίωση και ίση μεταχείριση έστω την ύστατη αυτή στιγμή».